jump to navigation

Brad Meltzer: Jocul zero 03/02/2012

Posted by Theophyle in 1, Aventuri, Carte Contemporana (sec. 20-21), Carte Politica.
Tags: , ,
trackback

Brad Meltzer este un tanar (relativ, n. 1970) autor, considerat unul dintre cei mai  talentati romancieri  de actiune (politica), probabil un demn urmas a John Grisham. Meltzer este si  scenarist si producator de seriale TV. Absolvent al Universităţii Michigan şi al Facultăţii de Drept Columbia, Brad Metzler este autorul a noua thrillere, primite cu entuziasm de cititori şi critică. În septembrie 2007, Metzler a participat la un grup de lucru, împreună cu CIA, FBI, diverşi psihologi şi Departamentul de Securitate Internă, subiectil dezbătut fiind posibilele variante pe care teroriştii le-ar putea utiliza pentru a ataca SUA. “Jocul zero” (The Zero Game) a fost publicat in Statele Unite in anuil 2005. Traducerea in limba roman a aparut anul trecut la editura RAO in traducerea Mihaelei Lazăr.

Matthew Mercer şi Harris Sandler sunt doi asistenti ai unora dintre cei mai puternici oameni politici americani. Împreună pariază pe sume din ce în ce mai mari pe votarea sau nevotarea unor legi ajungand în situaţia să poată influenţa votul. Dupa un timp descopera  că unii dintre angrenati in acest joc dispar subit, si „jocul zero” ascunde un secret care poate zgudui din temelii Washingtonul.

Decorul, faimosului  Capitol Hill, unde deputaţii din Camera Reprezentanţilor şi membrii Senatului dezbat proiecte de legi, este insa si locul in care se petrec lucruri care depăşesc orice grad de lipsa de moralitate politica şi n-au nimic de-a face cu principiile inspirate si impuse de  Părinţii Fondatori: libertate, democraţie, accesul tuturor la prosperitate, grijă faţă de securitatea cetăţenilor.

Politicienii care apar cu un  discurs corect in slujba electoratul care i-a  trimis sa-i reprezinte nu-şi văd decât interesul personal, votând, cinic si fără sa controleze ce voteaza, potrivit doar  indicaţiilor primite de la grupurile care le sponsorizează campaniile electorale. Mecanismul puterii ascunde multe secrete malefice, de la eşaloanele de jos până la cele din vârf. Pe Mathew Mercer îl calcă o maşină, accidentul fiind premeditat, şi, dintr-odată, Harris Sandler începe o cursă nebunească pentru a supravieţui. Rămas singur, Harris Sandler, încearcă să dezlege misterul morţii prietenului său. Ameninţat, bătut, urmărit, e gata să-şi piardă de câteva ori viaţa în confruntările cu Jones, un individ care se dă drept angajat al FBI, fiind un veritabil criminal, pus în slujba unei puteri oculte.

Undeva într-un orăşel din Dakota de Sud, o mină părăsită de aproape un secol stârneşte interesul unor investititori care susţin din toate puterile o lege ce le dă posibilitatea să reactiveze mina. In aceasta mina  o companie fantomă a amenajat un laborator destinat să producă plutoniu. Compania  aparţinând unui stat din Orientul Mijlociu. Ceva mai ingenios e greu de închipuit – să produci ingredientele unei bombe de mare putere chiar pe teritoriul duşmanului tău, scăpând astfel de supravegherea internaţională. Cartea are o dezlegare extrem de eleganta. In zile astea de iarna pline de zvonuri si conspiratii,  cartea poate fi citita cu mare placere.

P.S. Pe blogul de Paleografie puteti citi despre – Codex Leicester

Comentarii

1. Ștefan A. - 03/02/2012

Seara buna
Sa ma lamuresti cum reusesti sa citesti toate cele , sa studiezi zilnic blogurile si sa mai faci si analize bine documentate .
In zona mea de resedinta , ziua are tot doar 24 de ore . 🙂 Si orice om doarme macar 6-7 ore zilnic . 🙂
Spune drept cite persoane te ajuta . 😆

2. Theophyle - 03/02/2012

Buna seara stefan 🙂
cateva sute, poate mai mult. I-am intalnit in viata mea rand pe rand si am invatat de la ei cat am putut. Citesc fotografic si pot asimila cam 300 de pagini pe zi. Am o memorie de elefant si crede-ma sunt un idiot ilustru majoritate timpului. Tu sti ce i-au facut zeii lui Orfeu 😆

3. Theophyle - 03/02/2012

Stefan 4 ore de somn sunt suficiente!

4. ovidiu - 03/02/2012

Multumesc, sunt bucuros ca v-am gasit!

5. cherie - 04/02/2012

Te admir alaturi de Stefan A.
In ce priveste cartea, cred ca este buna… dar nu as incerca sa o citesc. Lucrurile din carte se petrec aproape identic la noi in tara si ma simt teribil de neputincioasa… Cartea nu da solutii ci prezinta realitatea . Asa este!

6. elena agachi - 05/02/2012

E ok spus…”jocul zero”! Te termina jocurile astea…


Sorry comments are closed for this entry

%d blogeri au apreciat: