jump to navigation

Huntington: Ciocnirea civilizatiilor 04/11/2010

Posted by Theophyle in 1, Carte Moderna (sec 19-20), Carte Politica.
Tags: , ,
trackback

Samuel Phillips Huntington (1927-2008) fost un politolog american, cunoscut pentru teza sa referitoare la ciocnirea civilizațiilor. Samuel P. Huntington, s-a impus pe plan mondial, în 1993, când a publicat Ciocnirea civilizațiilor și refacerea ordinii mondiale. O altă carte fundamentală, Ordinea politică a societăților în schimbare.

În ultimii ani a predat la John M. Olin Institute for Strategic Studies al Universității Harvard și a fost consilier al Departamentului de Stat (Ministerul de Externe) al SUA. În anul 1993 a publicat în revista Foreign Affairs studiul intitulat ” Ciocnirea civilizațiilor și refacerea ordinii mondiale”, care a provocat o amplă dezbatere. Tezele lui Huntington contrazic pe cele ale lui Francis Fukuyama, exprimate în 1991, care preconizau succesul global al democrației liberale după sfârșitul Războiului Rece. (Sursa:Wikipedia)

Articolul integral pe PoliteiaWorld

Reclame

Comentarii

1. Intre Neagu şi Samuel « Politeía - 04/11/2010

[…] islamic, mi-am amintit de insemnarile regretatului Samuel Huntignton in cartea sa ” Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale“. Cartea a devenit rapid extrem de cunoscuta, tiparita in tiraje serioase si in multe limbi, […]


Sorry comments are closed for this entry

%d blogeri au apreciat asta: