jump to navigation

O carte: Vocea 01/10/2009

Posted by Theophyle in 1.
Tags:
trackback

Am terminat o carte. Prima in limba romana si una din cele trei care nu sunt pur stiintifice. Am sa va povestesc in postarea de astazi cateva date despre noua mea carte. As fi placut impresionat daca aveti ceva de spus despre aceasta prima incercare personala de a scrie in limba romana.

 Personaje:

Profesorul Joshua Murphy este considerat drept unul din cei mai importanti epigrafisti moderni. Murphy este profesor de istoria religiilor la o universitate cunoscuta in Statele Unite. La varsta de 64 de ani este diagnosticat cu o boala incurabila. In tinerete Murphy a fost medic militar in armata americana, a parasit medicina si armata din “lipsa de vocatie”, cum ii placea sa explice celor ce intrebau adeseori de ce a parasit o profesiune in care investise zece ani de viata.

Vocea – Personaj imaginar aflat intr-un dialog cu Murphy in anumite perioade ale vietii sale. Esenta personajului inchipuit sau real este interpretabila. “Vocea” poate fi Divinitatea sau o manifestare de schizofrenie a profesorului. Murphy este convins ca el converseaza cu Divinitatea.

 Naratiunea:

Murphy sufera de o boala incurabila si prognoza de viata este cel mult un an. Cu treizeci de ani in urma, fiind medic militar supravietuieste unui accident mortal fiind avertizat de o “voce” care l-a prevenit, obligand-u-l sa actioneze pentru a supravietui. Ulterior, acidentul se petrece, fiind devastator. Din dialogul avut in prezent, Murphy intreaba si primeste explicatii despre: (1) De ce a fost ajutat in urma cu treizeci de ani; (2) De ce nu va fi ajutat sa supravietuiasca in prezent; (3) Cine este “Vocea”; (4) Existenta planului divin; (5) Rolul societatii umane in acest plan; (5) Revelatia religioasa, rolul religiilor, cartile “sfinte”; (6) Existenta dupa moarte, reincarnarea; (7) Natura si stiinta; (8) Ce va sti omenirea intr-un sfarsit – ce nu va sti niciodata (9) Existenta or inexistenta unei justitii divine; (10) Lumile care au fost, sunt si vor mai fi.

Ce ziceti de o asemenea carte?

Reclame

Comentarii

1. tibi - 01/10/2009

servus Teofile
🙂

Sa fie intr-un ceas BUN ! Si la mai multe !
Schema din cuprins pare extrem de atractiva !
O sa imi dau cu parerea dupa ce o citesc !
O primesc ? 🙄

2. Theophyle - 01/10/2009

sigur dupa ce trece corectarea o primesti 🙂

3. tibi - 01/10/2009

Chiar sint curios ! Si bucuros ! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

4. Theophyle - 01/10/2009

e ok si eu ca am reusit in sfarsit sa termin o carte in romana 🙂

5. cati - 02/10/2009

Buna seara,
Theophyle,
FELICITARI pentru reusita. Dar si pentru ca va faceti timp sa scrieti pe teme ce pot fi accesibile si cititorilor mai putin inzestrati pentru a intelege exact lucrari cu caracter stiintific.

Sa fie intr-un ceas bun, vorba lui Tibi.

Abia astept sa cumpar cartea. Ne tineti la curent cu aparitia ei?

6. Elena - 02/10/2009

Teofil, nu spun nimic despre carte…o sa vreau sa spun dupa ce o citesc. Istoria insa se aseamana cu una absolut reala, pe care o stiu si pe care am trait-o… Mai degraba decat scizofreina, cred ca e planul divin. Si asta numai ca sa-i enervez pe psihologi care ne omoara cu intrebarile lor tampite.
Iata istoria mea. E in varsta, o femeie din H. Acum mai multi ani, pe cand era in podul casei, a auzit o ”voce” care -i spunea sa fie atenta, ca o sa cada. Femeia a crezut ca are halucinatii. Nu a fost atenta, asa cum indeobste se intampla. A cazut si si-a rupt grav piciorul. A supravietuit, dar merge schioapa. A mai auzit ”vocea” spunandu-i, de pilda, sa nu mai faca treba duminica dimineatza, in timpul slujbei la biserica. Baiatul ei era alcoolic. Si ea, credincioasa fiind, s-a tot rugat ca el sa se faca bine. Baiatul ei a murit acum 2 ani. Femeia nu mi-a mai spus daca aude vocea…
Va doresc succes cu noua carte!

7. Elena - 02/10/2009

bbb ”schizofrenia”! 🙂

8. Theophyle - 02/10/2009

Elena, salut. Te cred 🙂 pentru ca stiu.

9. Elena - 02/10/2009

Stiu ca stiti!:)


Sorry comments are closed for this entry

%d blogeri au apreciat asta: