jump to navigation

Jurnalism: Christine Ockrent, “Regina Christine” 23/05/2009

Posted by Theophyle in Jurnalism.
Tags: , ,
trackback

112-3Nascuta in Bruxelles in 1944, intr-o familie de diplomati, Christine Ockrent a crescut si si-a facut studiile la Institutul de studii politice din Paris. Si-a continuat studiile la  Cambridge University in Marea Britanie si apoi a lucrat ca journalista pentru European Union Information Bureau (Bureau d’information des Communautes économiques européennes) in Paris. In 1967, s-a alaturat biroului din Paris al NBC News. Urmatorul an, Ockrent trece la CBS News ca asistenta de productie, apoi devine producatoare asociata la emisiunea celebra 60 Minutes, pe care o prezinta 8 ani la biroul din Londra. A fost corespondent European pentru magazinul People. In 1977, devine producatoare independenta pentru emisiunea de la ABC News, 20/20, si producatoare pentru canalul francez FR3.  Intre 1980-1981, Ockrent este ancora si editoare a stirilor de dimineata de la Radio Europe.  In 1979, ea da lovitura, luand un interviu in inchisoare fostului prim ministru al Sahului Iranului cu cateva zile inainte de a fi executat.

Anul urmator, devine responsabila jurnalului de 8 ore pe Europa 1. Christine Ockrent a fost prima femeie care a prezentat permanent un jurnal televizat de 20 de ore in Franta, la Antenne 2, din octombrie 1981. Biografia lui Christine Ockrent arata ca in aceasta epoca i s-a dat porecla de “Regina Christine”, pentru atitudinea aristocratica si personalitatea puternica. Directoare adjuncta la TF1 pana la privatizarea din 1987, ea revine in anul urmator la Antenne 2. Intre timp, Christine Ockrent s-a casatorit cu Bernard Kouchner, viitor ministru al Sanatatii (si actual ministru al Afacerilor Externe), cu care are un baiat, Alexandre, nascut in 1986. In plus, pe langa functiile de redactor sef si editorialist la RTL, journalista realizeaza mai multe emisiuni de dezbateri si reportaje, care au obtinut distinctii internationale. De asemenea, este directoarea si redactoarea magazinului  « L’Express » intre 1994 – 1996. Din 1997 produce si prezinta pe France 3 emisiunea “France Europe Express”.

112-2

Ockrent este: presedinta consiliului editorial al grupului Metro France; membra  a consiliului de administratie a “Reporters sans frontiers”; d’Aspen France; Grupul International de Criza.

Franta a ales-o impreuna cu alti 4 mari jurnalisti pentru a fi in Comitetul de Onoare la a 50-a aniversare a Tratatului de la Roma, actul de nastere simbolic al Uniunii Europene.

Ockrent este Cavaler al Legiunii de Onoare si Ofiter al Ordinului de Merit. A primit medalia de aur pentru cel mai bun prezentator de jurnal televizat (7 d’or) in 1985, premiul Super 7 d’or (1985), premiul  Stratégies (1985), si premiul Tézenas du Montcel (1998).

In 2008 a fost numita director general al France Monde.  Christine Ockrent este considerata unul dintre cei mai respectati jurnalisti ai Frantei, singurul om caruia Saddam Hussein i-a acordat un interviu in mijlocul Razboiului din Golf.  „Atunci cand ai nevoie de anumite  stiri imi dau seama cat de folositor este Internetul. Chiar ma intreb cateodata ce faceam noi inainte de Internet.”

The Times of London – intr-un profil facut, a acuzat-o pe Ockrent ca este un character dur si un”cub de gheata”.”Lucrul dragut despre cuburile de gheata este ca se pot topi!… Crescand professional in America, am simtit ca faceam un lucru serios si de aceea nu trebuia sa zambesc cand vorbeam despre razboi, de exemplu. Stereotipurile care se ivesc atunci cand o femeie nu zambeste…asta este ingrozitor, inseamna ca nu este normala. Si nu am zambit in continuare deoarece nu simteam ca pot zambi cand vorbesc despre razboi. Cred ca lucrul acesta mi-a dat reputatia de “cub de gheata”, iar eu eram doar serioasa cand lucram. Asta a fost acum 20 de ani!”

Reporters Sans Frontières – „Sunt in Consiliu de ani de zile. Incercam sa protejam jurnalistii cand au necazuri sau sunt in inchisoare; platim avocati, protestam, informam opinia publica…Avem o retea de corespondenti…Este o extensie utila a muncii noastre”  Ockrent este autoarea a 12 carti, cu subiecte europene si americane, inclusiv una despre Hillary Clinton si alta care examineaza cursa prezidentiala din 2004, Kerry-Bush.

Cartile  Christinei  Ockrent:

Bush-Kerry, Les Deux Amerique (Bush-Kerry, Cele doua Americi)
Dans Le Secret Des Princes (Consilier de taina al puterii)
La Double Vie De Hillary Clinton (Viata dubla a lui Hillary Clinton)
Duel: Comment La Television Faconne Un President (Duel:Cum televiziunea imbunatateste manierele unui Presedinte) impreuna cu 
Francois Mitterrand,  si Valery Giscard D’Estaing
L’Europe Racontee a Mon Fils: De Jules Cesar a L’euro (Europa povestita fiului meu: de la Iulius Cezar la euro) impreuna cu  Michel Antoine Burnier
Francoise Giroud: Une Ambition Francaise (Francoise Giroud: O ambitie franceza)
Les Grands Patrons: Comment Ils Voient Notre Avenir (Marii patroni: Cum vad ei viitorul nostru) impreuna cu  Jean Pierre Sereni,
Le Livre Noir De La Condition Des Femmes (Cartea neagra a conditiei femeilor) impreuna cu Sandrine Treiner

112-4

Madame La: Ces Femmes Qui Nous Gouvernent (Doamna…:Aceste femei care ne conduc)
La Memoire Du Coeur (Memoria inimii)
Michel Platini, Qu’avez-Vous Fait De Vos 20 Ans (Michel Platini, ce ati facut in 20 de ani) impreuna cu  Michel Platini
Portraits D’ici Et D’ailleurs (Portrete de aici si din alte parti)
Qu’avez Vous Fait De Vos 20 Ans: Leon Schwartzenberg cu  Leon Schwartzenberg,
Les Uns Et Les Autres: De Montand a Balladur (Despre unele si altele: de la Montand la Balladur)
Evil Empire: Third World War Now (Imperiul raului: Al treilea razboi mondial acum) impreuna cu  Alexandre De Marenches.

“Dans Le Secret Des Princes”   de Christine Ockrent si contele Alexandre de Marenches  a fost tradusa in romana sub titlul “Consilier de taina al puterii” la Ed. Humanitas in 1992. Cartea reprezinta un dialog intre doua personalitati. Din prezentarea cartii:

“Contele de Marenches s-a inrolat la 18 ani intr-un regiment de cavalerie.  Lupta in Rezistenta, trece granita in Spania si este internat intr-un lagar. Apoi, in Africa de Nord se alatura Regimentului 2 de spahii. Participa la luptele impotriva  Afrika Korps in Maroc. Trece in Biroul 2 al Marelui Stat Major de la Alger. Face Campania din Italia fiind serios ranit. Ajunge aghiotantul generalului Juin, care il readuce in Franta. Asigura legatura intre Juin, de Gaulle si Eisenhower. In 1946 refuza sa-si prezinte candidatura ca deputat, cum ii propusese de Gaulle, se intoarce acasa, repune in ordine afacerile familiei si lucreaza in industrie pana in 1970. In acelasi timp…indeplineste diverse misiuni in Orientul Mijlociu, Orientul Apropiat si Extremul Orient. In 1970 este chemat de Pompidou in fruntea Serviciului de  Documentare Externa si Contraspionaj, unde ramane pana in 1981. Mare ofiter al Legiunii de Onoare si unul din foarte putinii straini decorati de regina Angliei cu Ordinui Imperiului Britanic.”

Postat de @demeter

P.S. Doamna Ockrent este o femeie fenomenala, adevarat nu sunt prea multe de felul ei nicaieri. In Romania niciodata nu va putea creste o femeie la nivelul ei, nu din cauza lipsei de talent si nici din cauza ca nu exista in Romania femei verticale de felul doamnei Ockrent, ci pentru ca societatea romaneasca inca nu a ajuns sa pretuiasca caliatile unei Doamne adevarate. „Nobletea” cumparata cu bani nu suporta femei de genul Doamnei Ockrent si nici intelectualitatea fanariota de pe meleagurile noastre. Bibliophyle

 
 

Comentarii

1. bibliophyle - 23/05/2009

Superba jurnalista si autoare. Doua carti de citit pentru cine stie franceza sau poate vreo editura se va indura si de noi romanii:

Les Grands Patrons: Comment Ils Voient Notre Avenir (Marii patroni: Cum vad ei viitorul nostru) si o alta din alt punct de vedere.

La Memoire Du Coeur (Memoria inimii)

chiar de citit 😆

2. bibliophyle - 23/05/2009

pentru @gabiluta – o superba Daena Sophia 🙂

3. gabilutza - 23/05/2009

@demeter & @teofil

O doamna simpatica intradevar. ( Nu i-am citit cartile , dar mai este inca timp …)

4. bibliophyle - 23/05/2009

@gabiluta, chiar nu stiu cat e ea de simpatica :), dar scrie foarte bine, personal am avut o mare placere sa o citesc. Are e o nuanta de venin-dulce, dar descrierile sunt de exceptie. Citeste, stie doamna cu sa-si „cumpere” cititorul 😆

5. noradamian - 23/05/2009

demeter, bibliophyle, gabilutză,

salut!

😀

6. bibliophyle - 23/05/2009

@nora, servus 🙂
am si eu cateva palariutze vechi 😆

7. noradamian - 23/05/2009

impresionata persoana,
jurnalista, scriitoare!

Putem doar sa o admiram, cu putina invidie, gandindu-ne la mediul autohton…

8. noradamian - 23/05/2009

da, se aduna de citit! Dar avem viitorul in fata… 😆

9. noradamian - 23/05/2009

bibliophyle,

😆

10. bibliophyle - 23/05/2009

@nora, scrie atat de bine si interesant, este extraordinara, are un condei necrutzator 🙂

11. noradamian - 23/05/2009

am mancat un „n” la un cuvant… 😀

Ma gandesc la influenta pe care o are o asemenea personalitate. Si ce mult contează calitatea acestei influente asupra felului de a gandi al oamenilor, al comunitatii…

12. bibliophyle - 23/05/2009

@nora, un cal pur-sange nu se naste intr-o generatie. „Fatucile” fiind absolut inculte nici macar nu vad televiziune buna ca sa invetze 😦

13. tibi - 23/05/2009

servus
TUTUROR
🙂

14. noradamian - 23/05/2009

bibliophyle,

totusi, unul, una, ar fi trebuit sa apara si la noi! Chiar daca nu cu anvergura reginei Cristina, sau a altor jurnalisti de inalta tinuta!

15. bibliophyle - 23/05/2009

@tibi, servus 🙂

16. noradamian - 23/05/2009

servus, tibi!
😆

17. noradamian - 23/05/2009

O vreme l-am admirat pe Hurezeanu….

18. bibliophyle - 23/05/2009

@nora, Hurezeanu este prea alunecos ca sa fie si un mare ziarist, este citi, informat si scrie bine. NU este insa un mare jurnalist 🙂

19. tibi - 23/05/2009

La topic, nu stiu ce sa spun …

E limpede ca postarea doamnei demeter este mai mult decit explicita si necesara…
Dupa cum e limpede ca din pacate in spatziul jurnalistic romanesc, astfel de ‘condeie’ nu prea au cum sa razbata …
Condeiele care au incercat sa aduca un soi de normalitate si de spirit critic realist, au fost innabusite repejor; ma refer aici, la istoria noastra relativ recenta – ultimii 20 de ani – .

20. noradamian - 23/05/2009

bibliophyle,

aprecierea o facusem prin comparatie! Acuma, ca a alunecat rau, nici nu mai contează, sub nici o forma, oricat de „informat” si bun vorbitor ar fi!

21. bibliophyle - 23/05/2009

@tibi, un mare jurnalist trebuie sa fie un om CULT si inteligent in primul rand, dupa acea trebuie sa aiba si o tinuta morala corespunzatoare unui mare….

22. bibliophyle - 23/05/2009

@tibi, aceasta femeie inainte de a face o cariera s-a dus la SCOALA

” Institutul de studii politice din Paris. Si-a continuat studiile la Cambridge University in Marea Britanie” 🙂

23. tibi - 23/05/2009

Hurezeanu ???

Pentru mine cel putzin a incetat sa mai existe din momentul in care a acceptat – fie si numai pentru 6 luni – o functzie de consilier al lui Nastase.

Punct. Ca sa nu deviez discutzia inspre ‘politic’ 🙂

24. bibliophyle - 23/05/2009

mda, a crezut ca PSD-ul va fi la guvernare un deceniu 🙂

25. tibi - 23/05/2009

Teofil

Exista destui jurnalisti romani care sint si cultzi, nu stiu cit de scolitzi sint si mai ales pe unde in jurnalism, dar se pare ca tentatzia banului le-a atrofiat tot spiritul critic-realist. S-au ‘tonomatizat’ in slujba ‘vinturilor-petro-anti-pirat si s-au demonetizat. Bleah!

26. bibliophyle - 23/05/2009

@tibi, peste tot un jurnalist doreste sa castige bani, ca de altfel oricine, asta nu inseamna ca trebuie sa se prostitueze. Un jurnalist trebuie sa aiba o minima reponsabilitate sociala. Oameni il CITESC, el contribuie la formare unei opinii

27. noradamian - 23/05/2009

Il apreciez pe Traian Ungureanu, e o personalitate singulara in jurnalistica romaneasca,
Doar la el mai observ „marca”BBC. In plus, e talentat, are o scriitura deosebita.

28. bibliophyle - 23/05/2009

nora, un excelent jurnalist. Pacat ca a aderat atat de total si neconditionat la un politic inca incert 😦

29. tibi - 23/05/2009

nora

Cu toata stima dar, penTRU mine, calitatea de jurnalist a domnului Ungureanu, a incetat sa mai fie una de maxima calitate si/sau credibilitate, in momentul in care a incercat sa ma faca sa cred, ca o anume aliantza constituita ad-hoc pentru guvernare, este de inghitzit fara reticentza …

Ulterior, am vazut ca de fapt nu facea decit sa isi consolideze propria sa platforma politica. Si ma intreb IAR : au ce sa caute intelectualii in politica ??? Dar jurnalistii, au dreptul sa imi formeze mie opinia lor, ca fiind opinia corecta ??? Nu stiu ! Intreb !

30. bibliophyle - 23/05/2009

@tibi, ai dreptate 100%.

TRU a gresit grav, si nu spun asta cu rautate, o spun cu o adevarata ingrijorare, caderea lui va fi drastica si usturatoare pentru el si pentru cei care il apreciaza. Realitatea pe care el se bazeaza este formata si formulata de un singur OM si nu un grup de oameni. Acest partid inca nu a dovedit nimic, sper ca o va face, deocamdata cu trei patru ghiocei nu se face primavara.

31. noradamian - 23/05/2009

bibliophyle,
asta poate fi vazut in doua feluri:

odata oarecum negativ, e clar ca am pierdut, cel putin pentru o vreme „jurnalistul”

dar, in conditiile de la noi aspectul pozitiv e ca poate influenta din interior, pe alte cai oricum, acel politic…

Oricum TRU prin tinuta lui jurnalistica si ca persoana publica a fost marginalizat de „turma de rinoceri”
Oricum mesajul lui n-avea cum sa influenteze societatea romaneasca fiind, indirect, cenzurat.

32. noradamian - 23/05/2009

tibi,

mai ramane sa vedem cat de mare rezistenta are la compromisul politic.
N-as vrea sa- ajung sa-l sterg de pe lista!

Recenta convorbire cu cititorii de pe Hot News,in calitate de candidat pentru Europarlamnetare, mi-a placut!

33. bibliophyle - 23/05/2009

Nora ceea ce spui tu este cam asa” „Hai sa luam un bun pofesionist sa-l facem politician mediocru”. Nora “turma de rinoceri” il va gasi si acolo unde a ajuns. Din parte unui Jurnalist in tarile pe care le cunosc eu, este de asteptat un singur job in afara meseriei. Un JOB in care serveste interesele STATULUI, si in nici un caz un partid politic. un Jurnalist poate lucra pentru un presedinte, in nici un caz nu pentru un partid politic, cat de corect sau bun ar fi el (nu e cazul la noi 🙂 )

34. tibi - 23/05/2009

nora

Nu am vazut convorbirea lui TRU pe Hot News, dar aici itzi dau dreptate : este preferabil sa avem europarlamentari de calitatea lui TRU, dar asta NUMAI in comparatzie cu altzi pretendentzi la aceasta ‘calitate’.

Nu imi place sa repet dar, eu cred ca rolul lui TRU ar fi trebuit sa se rezume la calitatea sa de jurnalist care se adresa predilect non-rinocerilor.

Eu cel putzin, din acest punct de vedere il apreciam (desi, inca ii citesc cu viu interes articolele din „Idei in Dialog” ) .

35. tibi - 23/05/2009

Teofil

am impresia ca ne cam burzuluim la doamna nora desi, cred ca si eu si tu putem sa gresim 🙂 !

Cine Doamne, Dumnezeule, detzine formula adevarului ???

Eu, sigur NU !

36. maya - 23/05/2009

Buna seara si buna sa va fie inima!
😆

37. bibliophyle - 23/05/2009

@tibi,
In nici un caz, Nora pentru mine este mult mai mult decat o simpla postatoare amica. Este putinul din E. Zola care mi-a placut intodeauna. Si chiar nu cred ca suntem atat de departe in pozitiile adoptate. Eu chiar cred ca un Jurnalist bun valoreaza mult mai mult decat un politician 🙂

38. tibi - 23/05/2009

Uite

ca sa revenim la topic, cred ca nu ar fi lipsit de interes, sa ne readucem aminte, despre o chestie absolut bizara : in momentul in care la un anume post tv era vorba despre ‘marea trecere’ a doamnei Monica Lovinescu, un individ absolut iresponsabil a intrerupt emisiunea cu un „breaking News” in care era vorba despre faptul ca un anume individ, avea dreptul sa candideze la o anume primarie desi, era limpede ca listele cu sustzinatorii sai, avea mari carentze.

Individul ala, poate fi denumit ‘jurnalist’ ??? 🙄

39. bibliophyle - 23/05/2009

@maya, servus si fi bine venita 😆

40. maya - 23/05/2009

Nu am stiut nimic despre „Regina Christine” – dar imi place atunci cind o femeie reuseste in cariera,chiar daca acest lucru o transforma intr-un ‘cub de gheata”!

Intr-o lume a barbatilor si condusa (se vede acest lucru 🙂 ) de barbati o femeie de cariera pentru a rezista trebuie sa fie ori de gheata/de fier!

Este mai mult ca sigur,un risc asumat!

41. bibliophyle - 23/05/2009

@tibi, el probabil era informator…de opinie, ca majoritate OTV-eilor nostri 😆

42. tibi - 23/05/2009

servus maya 🙂

43. maya - 23/05/2009

Gheata
de Ursu Ioana

Din stânci de gheaţă
Mă ridic…şi te privesc.
Mă uit cu ura şi cu greaţă…
Şi te iubesc…sau te urăsc?…

Iubirea fecioarei de gheaţă…
Iubire crudă, iubire moartă…
Şi suflet ucis de abstinenţă de la viaţă
Privire închisă, voce furată.

Auzi cântecul ţurţurilor de gheaţă?
Sunetul durerii eterne, neiertate…
Şi simţi grosimea subţirelui fir de aţă?
Care se rupe şi ucide vise de mult uitate.

44. bibliophyle - 23/05/2009

@maya, femeia este BETON 😆 Este intradevar o mana de fier intr-o manusa de catifea 🙂

45. maya - 23/05/2009

Theo-Phyl
😆
Servus!

46. maya - 23/05/2009

tibi
😆
Servus!

47. maya - 23/05/2009

nora
😆
Servus!

48. maya - 23/05/2009

Scuze: intr-o lume condusa de barbati ( se vede 😦 )

49. tibi - 23/05/2009

maya,maya, draga maya

In lumea asta asa cum e ea, barbatzii care cred ca femeia nu le este egala, sint pur si simplu cretini : cum sa potzi crede ca cea care te-a nascut, este mai prejos decit tine ? 🙄 ESTE UN NON-SENS !

50. maya - 23/05/2009

tibi

„dar jurnalistii, au dreptul sa imi formeze mie opinia lor, ca fiind opinia corecta ??? Nu stiu ! Intreb !”

Eu zic ca NU;un jurnalist TREBUIE sa imi ofere informatii pertinente/corecte,
dar la cita manipulare s-a facut/se face in general prin informatii este tot mai greu sa discerni adevarul/REALITATEA.

Ca si reprezentata (umila) a sexului feminin ma bazez tot mai mult pe intuitie; prefer sa admit ca m-am inselat eu decit sa constat ca „din fasa” unii jurnalisti/analisti m-au inselat/manipulat.

Singura poluare impotriva careia NU se ia nici nici o masura este aceea produsa de mass-media. Nu informatiile sint multe (chiar daca sint 😆 ) ci tendinta evinenta de a manipula cu ajutorul lor.

51. maya - 23/05/2009

tibi

unii baietzei (este clar,nu generalizez – exceptia confirma regula) atunci cind ajung barbatzi uita (din pacate) ca si mama lor este femeie.

Dar am vrut sa subliniez mai mult „agresivitatea” promovata de lumea condusa de barbati. Razboaie si toate formele de violenta.

NU poti lupta pentru pace prin inarmare,cum nu poti „promova” Legea Iubirii fara a „promova” Compasiunea,Bunatatea,Blindetea si Binele!

52. maya - 23/05/2009

Zarifopol – om de cultura/jurnalist roman in perioada interbelica spunea -parafrazez-intelectualii au fabricat oricind religia si politica/ nimic nu poate fi fapt istoric,daca nu trecea prin capul unui intelectual.

Prezenta intelectualului in politica este necesara cu conditia sa nu fie lichele.

Barbusse spunea ca „lichelismul este calitatea constitutiva a intelectualului”.

Cred ca cei mai rau vazuti/situati sint intelectualii care nu vor/nu pot sa fie lichele;in general si in particular,la stinga,la dreapta,clipa de clipa. 🙂

Dar acest lucru NU este o scuza pentru NE-implicare. Elitismul si „cocotzatul intr-un turn de fildes” este pina la urma o fuga de responsabilitate si fuga de datoria pe care ca si intelectual,mai mult sau mai putin rasat o are fata de societate.

53. bibliophyle - 23/05/2009

@maya, asa cum am spus mai sus, un Jurnalist adevarat nu se transforma in politician. NEVER !

54. maya - 23/05/2009

Theo-Phyl
🙂

Nu am spus nicaieri :DA!

55. maya - 23/05/2009

Theo-Phyl
🙂

Nu am spus nicaieri :DA!

56. maya - 23/05/2009

Theo-Phyl
🙂

NU am spus nicaieri :da! TREBUIE!

57. bibliophyle - 23/05/2009

@maya, nu cred ca Barbusse ar putea fi un reper pentru orice intelectual, el fiind lichea, a considerat normal ca toti trebuie sa-i fie asemanatori. Este chiar o figura jalnica 😦

58. bibliophyle - 23/05/2009

@maya, un intelectual trebuie sa: (a sa aiba idei exacte si ancorate in realitatea in care traieste in legatura cu lucrurile relevante in profesia lui (b sa incerce sa le promoveze in societate in care traieste; c) sa fie un reper moral de inalta calitate. Parerea mea 🙂

59. noradamian - 23/05/2009

Am revenit! Treburi, ce sa fac!

😀

60. noradamian - 23/05/2009

maya, servus!

😆

61. noradamian - 23/05/2009

bibliophyle, tibi,
toretic aveti perfecta dreptate! Diferenta vine din situatia dramatica de la noi! Ca o comparatie as spune ca, in vreme de razboi, altfel se pune problema rostului oamenilor si a abilitatilor lor, decat in vreme de pace!
🙄

62. bibliophyle - 23/05/2009

@nora, tocmai discutam cu maya despre ce trebuie sa fie un intelectual, tocmai mi-am expus parerea 😆

63. noradamian - 23/05/2009

bibliophyle,
perfect de acord cu toate cele trei puncte! Chiar incerc sa intru intr-un asemenea „tipar” 🙂

64. bibliophyle - 23/05/2009

@nora, stiu, si pentru asta chiar te apreciez 🙂 Bineintzeles si talentul cu care o faci conteaza 🙂

65. maya - 23/05/2009

😆
nora

Servus!

66. bibliophyle - 23/05/2009

un intermetzo cu un formidabil muzician, care vorbeste putin de un fel de singuratate 🙂

67. noradamian - 23/05/2009

multumesc, bibliophyle! 😀
revenind la discutia dinainte,
bibliophyle, spui:
„Din parte unui Jurnalist in tarile pe care le cunosc eu, este de asteptat un singur job in afara meseriei. Un JOB in care serveste interesele STATULUI, si in nici un caz un partid politic. un Jurnalist poate lucra pentru un presedinte, in nici un caz nu pentru un partid politic, cat de corect sau bun ar fi el”…
Daca traiam intr-o astfel de tara as fi fost extrem de dezamăgita pentru optiunea unui jurnalist de valoare care ar fi intrat intr-un partid politic!
Intr-o tara ca a noastra, acum, insa, mai intai trebuie „reparat statul” ca sa-i poti fi de folos! Cum se poate face asta la noi? Asta e intrebarea! Jurnalistii de valoare sunt impinsi sper zone fara „semnal”, unde nu-si pot face meseria cu „randament” in beneficiul opiniei publice! Intelectualii atunci cand nu sunt in vesnice dispute minore, provinciale si meschine, se retrag in „turnul de fildes ” cum spune maya….

68. noradamian - 23/05/2009

maya,

😆

69. noradamian - 23/05/2009

Georges Moustaki! De cand nu l-am mai auzit… Superb! Si melodia si mesajul… 🙂

70. tibi - 23/05/2009

Dragelor si dragilor, in seara asta chiar ma retrag mai devreme pe tarimul plin de fagaduintze, de impliniri si de visari, maria sa patucul ! 🙂

noapte buna
si dupa caz
o zi buna

TUTUROR

🙂

71. noradamian - 23/05/2009

tibi,

noapte buna!

😀

72. bibliophyle - 23/05/2009

@tibi, noapte buna si multe vise frumoase 😆

73. maya - 23/05/2009

Theo-Phyl

de acord cu tine in ceea ce priveste cum/ce trebuie sa fie un intelectual,dar trebuie sa recunosti faptul ca aceste calitati sint „valabile” si de dorit si la elita oricarui alt domeniu;de la elita taraneasca,la cea muncitoreasca,
culminind cu intelectualitatea.

Pina la urma consider ca ceea ce diferentiaza un intelectual de un alt intelectual,un muncitor de un alt muncitor,un taran de un alt taran,un om de un alt om este reperul moral.

Genialitatea unei opere este/a fost de prea multe ori „intunecata” de comportamentul moral al autorului.

Pina la urma ne definim prin ceea ce sintem si nu neaparat prin ceea ce facem. Este greu sa facem alegeri in viata,dar daca ne straduim,poate ca le facem pe cele bune! 🙂 🙂 🙂

74. bibliophyle - 23/05/2009

@nora,
TRU se va pierde asa cum probabil se vor pierde si Voinescu si Paleologul. Romania trebuie reparata printr-o societate civila puternica si independenta.

75. maya - 23/05/2009

Barry/Batya Segal -Ma Navu

Un cintec superb pe care l-am auzit intr-un film despre Israel!

76. maya - 23/05/2009

tibi
😆
Noapte buna,vise placute si colorate! 🙂
Ingerasii sa te aiba in paza! 🙂

77. bibliophyle - 23/05/2009

parerea mea ca politicinii „contemporani” sunt nerecuperabili, partidele (TOATE) sunt cuprinse intr-o simbioza clientelara care nu permite schimbarea. TRU trebuia sa fie lider in aceasta noua societate civila care trebuie sa schimbe pe cea care a degenerat deja.

78. maya - 23/05/2009

Georges Moustaki!Superb! 🙂

79. bibliophyle - 23/05/2009

@maya, hm’ interesant titlu 😆

80. maya - 23/05/2009

Societatea civila romaneasca este divizata si se afla intr-o continua miscare browniana. Din pacate in acesta miscare a avut grija sa isi aranjeze numai toate „ploile privat particulare.”

Societatea civila a avut/are nevoie de leaderi de buna credinta capabili de a se pune in slujba interesului public. Ori ceea ce am vazut nu au fost decit
jocuri de culise pe scena puterii.

Clasa politica,societatea civila,mass-media joaca „jocul puterii” intre ei si pentru ei,ignorind cu buna stiinta nevoile natiunii.

Daca merge tara,tirish,grapish inainte este meritul natiunii si nu al celor care ne conduc!

Am zis si eu nu am dat cu parul!

81. maya - 23/05/2009

Ma Navu – nu stiu ce inseamna,stiu numai ca este un cintec religios,imn adus Unicului Dumnezeu!
Este superba melodia! 🙂

82. bibliophyle - 23/05/2009

@maya, am urmarit siderat de intalnirea reprezentantilor soo. civile cu presedintele. A fost ca intr-o piesa de Ionescu. Societatea CIVILA a venit in UNIFORME. Acel stupid tricou fascist (NEGRU), si au aratat atat de putin respect omului votat POPULAR si ne numit si finantat de SOROS. Rusine mi-a fost de aceasta societate civila care in nici un caz nu ma reprezinta.

83. bibliophyle - 23/05/2009

Ce au Profetzit (Profetii) 😆

84. noradamian - 23/05/2009

bibliophyle,

nu-s deloc incantata de o serie de membri marcanti din PDL! Vorbim de partide doar in termenii unei ierarhizare comparativa, din pacate! Ca la concursurile la care se spune, premiul 1, doi si trei nu se poate acorda, doar mentiune… 😦 🙂
…Nici societate civila nu e mai brează! Cine a ramas acolo: Parvulescu?
In conditii normale nici Monica Macovei nu facea politica de partid si ramanea lider de necontestat in societatea civila!
Fara oameni de calitate care sa infuzeze cu etica politicul acolo unde e mai putin bolnav, ramanem prizonierii fara sanse, a acestei dictaturi a „simbiozei clientelare” cum bine ai numit-o

85. maya - 23/05/2009

Ma Navu = Ce au profetit?
Scrie mai jos Ieremiah 52:7

86. noradamian - 23/05/2009

Societate fals civila! Uite ca avem exact aceeasi imagine! Trist!

87. maya - 23/05/2009

Theo-Phyl

si eu am avut un sentiment de jena cind am vazut acea intilnire;acei oameni mai aveau putin si il luau la rost pe presedinte!

Penibil,jenant si nerusinat!
Nici pe mine NU ma reprezinta! Decit ca ei,mai bine ca si mine! 🙂

88. bibliophyle - 23/05/2009

Nora, Politicul actual nu poate fi infuzat, el trebuie schimbat. El va fi schimbat numai cand poporul va refuza sa-i mai aleaga.

89. noradamian - 23/05/2009

Superb cantec, maya! Abia acum il ascult! 😀

90. maya - 23/05/2009

Scuze:mai aveau putin si il luau la bataie pe presedinte!

91. noradamian - 23/05/2009

O sa se aleaga singuri, bibliophyle! 😦

92. noradamian - 23/05/2009

eu n-am vazut scena! Mai bine!

93. bibliophyle - 23/05/2009

Singura „scapare” este o reintoarcere masiva a celor care au vazut si au trait in democratii adevarate si politicieni „normali” 🙂

94. bibliophyle - 23/05/2009

@nora chiar ai avut noroc, a fost de o penibilitate ingrozitoare. O societate civila in uniformea, tu ai auzit asa ceva intr-un alt loc pe globul pamantesc. Niste „microbi” pe care NIMENI nu ia ales niciodata vin cu obraznicie la singurul ales prin vot popular de 2 ori. nemaiauzit 😦

95. maya - 23/05/2009

nora

mai bine ca NU i-ai vazut; Alistar,Pirvulescu,”Catavencu”,etc,etc NU ma reprezinta pe mine si nici pe alti cetateni ai acestei tari/se reprezinta pe ei si a lor interese!

Rolul de procurori pe care si-l aroga unii membri ai acestei „societati” cu apucaturi de mahala,alaturi de baieti/fatuci-procuror ce-si slobod zilnic limbarita apocaliptica pe ecrane fac ca tot mai multa lume sa se izoleze si sa fuga de scena politica a tarii.

Scopul a fost/este premeditat- atentia mutata de la ei – de greata!

96. maya - 23/05/2009

Pentru toti romanii care traiesc peste mari si tari,
🙂
Jean Mascopol – In tara in care m-am nascut
http://www.trilulilu.ro/cuoreblu50/89f521261697b7

97. bibliophyle - 23/05/2009

@maya 😆

98. maya - 23/05/2009

Theo-Phyl

Singura “scapare” este o reintoarcere masiva a celor care au vazut si au trait in democratii adevarate si politicieni “normali” 🙂

Da aceasta este solutia;noi cei din Romania facem tot ce putem ca sa pastram „acasa”! 🙂

99. bibliophyle - 23/05/2009

@maya, sper ca vor veni. Poate mai mult de nevoie decat de voie dar vor veni 😦

100. noradamian - 23/05/2009

bibliophyle,maya,

am ajuns un fel de „rezistenta” in propria noastra tara! De aceea il apreciez pe Basescu, cu toate scaderile lui. Si pe cativa care-l sustin onest.

101. noradamian - 23/05/2009

Necazul e ca atata vreme cat nu iesim din aceasta fundatura, n-o sa se intoarca nici ei!

102. noradamian - 23/05/2009

Ei! Dar nu ziceam eu ca sunt optimista? Ca trebuie sa ne mentinem optimismul? Si mai ales credinta?? 😀

103. maya - 23/05/2009

Theo-Phyl
🙂
ti-a placut cintecul lui Jean Mascopol?

Poate mai mult de nevoie decat de voie dar vor veni 😦

Zimbiliciul „de suparare” 😦 este pentru „de nevoie” sau pentru „vor veni” pentru ca nu inteleg?

104. bibliophyle - 23/05/2009

@nora, situatia nu este deloc buna (chiar deloc), si daca sa maninci o paine amara mai bine acasa 😦

105. bibliophyle - 23/05/2009

@maya, as dori sa vina de voie :), dar probabil majoritatea vor veni de nevoie 😦

106. maya - 23/05/2009

nora
Necazul e ca atata vreme cat nu iesim din aceasta fundatura, n-o sa se intoarca nici ei!

Intr-un fel aceasta „fundatura” in care am intrat va scoate la iveala si solutia!
Eu cred in aceasta tara si in oamenii ei,si daca zilnic sint un milion de motive pentru care ma supar,exista si (un milion + 1 ) de motive pentru care o ador!

107. maya - 23/05/2009

„Fie piinea cit de grea/tot mai bine-i in tara ta!” 🙂

108. bibliophyle - 23/05/2009

maya, ce este adevarat este adevarat 😆

109. noradamian - 23/05/2009

maya, de acord! 😆

110. noradamian - 23/05/2009

Imi place Jean Moscopol 🙂

111. noradamian - 23/05/2009

” Asteptam o zi mai fericita” cum spune cantecul… 🙂

maya,
Noapte buna!
cu Vise bune!
😆
bibliophyle,
o zi placuta!
😆

112. bibliophyle - 23/05/2009

Daca tot am vorbit de libertate si ne place Moustaki:

113. maya - 23/05/2009

Scuze- mi-a disparut „memoria” calculatorului!/semnalul!

Ma bucur ca v-a placut cintecul

Sloganul „SA TRAITI BINE” trebuie schimbat cu „SA GINDITI BINE”!
Doamne ajuta!

114. maya - 23/05/2009

nora
😆
Noapte buna!
Vise frumoase care sa se indeplineasca!

115. bibliophyle - 23/05/2009

@maya, a venit timpul sa lasam sloganele si sa ne apucam de treaba 😆 fara slogane si fara lozinci ca de astea am avut destule in ultimii 60 de ani 🙂

116. bibliophyle - 23/05/2009

@nora noapte buna si un weekend placut 🙂

117. maya - 24/05/2009

Theo-Phyl
🙂
Fara slogane si la munca! Fara mina intinsa,privirea inainte, zimbetul pe buze,pieptul scos si in inima credinta,omenie si chiar daca pare deplasat,
dragoste de tara!

Pentru toate acestea trebuie sa gindim bine! 🙂

O zi buna in continuare si o duminica cit mai placuta! 🙂
Doamne indura-Te spre noi!

118. maya - 24/05/2009

Moustaki- Ma liberte! Superb!
Libertatea este o stare interioara;o ai sau nu o ai!

O zi buna/ o noapte buna! 🙂

119. bibliophyle - 24/05/2009

@maya, noapte buna si o Duminica placuta 😆

120. bibliophyle - 24/05/2009

Noapte Buna Tuturor 🙂 sa fiti fericiti 😆


Sorry comments are closed for this entry

%d blogeri au apreciat: