jump to navigation

Jurnalism: 50 de ani la Casa Alba 15/05/2009

Posted by Theophyle in Jurnalism.
Tags: ,
trackback

Helen Thomas este decana corpului de presa de la Casa Alba, s-a nascut in 4 august 1920 in  Winchester, are doi frati si sapte surori  si este o jurnalista faimoasa din SUA. A studiat la  Eastern School Detroit, MI si apoi si-a luat BA la Wayne State University (in 1942). Helen Thomas este  reporter la Casa Alba din 1961. Helen Thomas  este reporter de stiri, columnist la  Hearst Newspapers , si membra Corpului de presa al Casei Albe . De 58 de ani este corespondenta si mai tarziu sefa biroului Casei Albe pentru  United Press International (UPI). Thomas a fost prezenta la Casa Alba de la John F. Kennedy. A fost prima ofiter de presa a Clubului National de Presa ( National Press Club), prima femeie membra si presedinte a Asociatiei Corespondentilor Casei Albe  ( White House Correspondents Association), si in 1975, prima femeie membra a Clubului Gridiron. A scris patru carti; ultima este “Cainii de paza ai Democratiei? Diminuarea corpului de presa din Washington si cum (acesta) a tradat publicul”.  Thomas s-a alaturat United Press International in 1943 si a facut reportaje pe teme feminine pentru reteaua lor de radio. In anii ’50 a scris un editorial “Nume in stiri” pentru care a luat interviuri de la numeroase celebritati din Washington. Dupa 1955, a acoperit agentii federale ca Departamentul Justitiei, Biroul Federal de Investigatii, Departamentul Sanatatii, Educatiei si Bunastarii. Thomas a fost presedinta  Clubului National de Presa  intre 1959-1960.

106-2

In noiembrie 1960, Thomas a inceput sa faca reportaje despre Campania prezidentiala a lui John F. Kennedy, urmandu-l la Casa Alba in 1961 in calitate de corespondent UPI.  Thomas a devenit cunoscuta sub porecla “Buddha Asezat” si sub administratia lui Kennedy a inceput traditia de a incheia conferintele de presa prezidentiale cu formula proprie “Va multumim, Domnule Presedinte”.

Thomas a fost singura jurnalista de presa scrisa care l-a insotit in China pe Presedintele Richard Nixon in calatoria sa istorica din 1972. De asemenea, a calatorit in jurul lumii de mai multe ori cu Nixon,  Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton si George W. Bush,  si a fost prezenta incepand cu 1975, ajungand la pozitia de Sefa a Biroului Casei Albe UPI, pe care a detinut-o timp de 25 de ani. In aceasta postura,  a fost autoarea editorialului “Scarile din spate de la Casa Alba”, care oferea o privire din interior asupra administratiilor prezidentiale.

La  17 mai 2000, dupa 57 de ani de lucru cu UPI, Thomas si-a dat demisia din organizatie, la o zi dupa anuntarea achizitionarii sale de catre News World Communications Inc., o companie fondata si controlata de  Unification Church (Biserica Unificata), lider Reverendul Sun Myung Moon. Mai tarziu, a descris schimbarea de proprietate ca fiind “un pod prea indepartat”.

106-1

In mai putin de 2 luni, s-a alaturat  Hearst Newspapers (compania jurnalistica Hearst) ca editor, scriind despre stiri de importanta nationala si despre Casa Alba. In mod traditional, Thomas statea in primul rand si punea prima intrebare la conferintele de  presa de la Casa Alba, dar conform unui interviu acordat de ea in emisiunea Daily Show din 2006, a fost mutata in spate in timpul adminstratiei Bush, deoarece  nu mai reprezenta un post de televiziune. Cand a fost intrebata de ce sta in spate, Thomas a raspuns;”Deoarece nu ma plac…Pun prea multe intrebari”. In 21 martie 2006, Thomas a fost chemata pentru un interviu intre patru ochi cu Presedintele Bush, pentru prima data in trei ani. Thomas a pus intrebari despre razboiul din Iraq.

Bush a raspuns printr-o discutie asupra Razboiului impotriva Terorii, 11 septembrie si motivul principal al invaziei ffind faptul ca Saddam Hussein a refuzat inspectia armamentului chimic de catre o delegatie internationala.

In 4 decembrie 2007, un reportaj CNN arata reporterii de la o conferinta de presa de la Casa Alba data de Presedintele Bush privind armele nucleare din Iran, iar locul obisnuit al lui Thomas era barat cu un X, iar ea nu a mai fost chemata niciodata in timpul acelei administratii.

In Februarie 2009, Thomas a fost prezenta in primul rand la prima conferinta de presa a Presedintelui Obama privind ajutoarele federale acordate pentru iesirea din criza. Presedintele Obama i s-a adresat direct: “Helen, este extraordinar, este momentul meu de inaugurare.”  „Helen. I’m excited, this is my inaugural moment.” Aceasta adresare era o trimitere istorica si politicoasa la prezenta ei indelungata in Corpul de Presa atasat Casei Albe. Thomas l-a intrebat pe noul presedinte  (in afara contextului crizei economice) daca vreo tara din Orientul Mijlociu detine arme nucleare si daca Pakistanul mentine locuri de adapost “pentru acesti asa-zisi teroristi”. De atunci nu a mai fost invitata la conferintele de presa televizate in direct

Ceea ce ne aduce la cea mai trista parta a declinului lui Thomas: adesea pune intrebari care sunt in mintea multor oameni, Intrebari pe care si alti jurnalisti din corpul de presa ar dori sa le puna. Dar cand sunt spuse de Thomas, intrebarile suna absurd in contextul respectiv. Ea determina eliminarea unei critici inteligente fata de presedinte si face Corpul de Presa sa arate ca o sceneta din Saturday Night Alive.

In  World Almanac  este citata ca una dintre cele 25 Most Influential Women in America (cele mai influente femei in SUA).

Postat de @demeter

Reclame

Comentarii

1. tibi - 15/05/2009

servus

TUTUROR

revin o leaca mai tirziu; nu conteaza ca e meci 🙂

2. tibi - 15/05/2009

demeter

sa intzeleg oare ca si in inima tzarii fagaduintzei TUTUROR libertatzilor, presa mai poarta din cind in cind, cite un soi de botnitza discreta ???

3. demeter - 15/05/2009

@tibi Salut,
Fara a face politica,respectul fata de presedinte este sfant. El reprezinta vointa electoratului. Critica este legitima CU POLITETEA necesara. Aceasta postare a fost pentru a privi intr-un context mai larg cazul Presedinelui Romaniei si niste jurnalisti care se cred apostolii adevarului si dreptati pe pamant 🙂

Sorry, sefu 🙂

4. bibliophyle - 15/05/2009

@Tibi servus 😆

5. bibliophyle - 15/05/2009

@dem parca erai ocupata astazi, nu? 😆 si fara politica mioritica te rog 🙂

6. bibliophyle - 15/05/2009

@ tibi, demeter crede ca toate discutiile trebuie sa fie politicoase si argumentate 😆

7. bibliophyle - 15/05/2009

tibi, ce meci se joaca astazi ?

8. tibi - 15/05/2009

bon ! fara politica, DESIGUR 🙂

Teofil e un meci in care joaca Steaua nu stiu cu cine si nu stiu de ce dar, nesuferitzii naibii de la Billa, nu vind bericica mea de toate zilele, vezi doamne pentru ca vin ‘hooliganii’ si cumpara TOT, beau TOT, injura pe toata lumea si bat TOT. 🙂

Huuuuuuuuuooooooo fotbalului autohton, cu efectele sale colaterale cu TOT !

9. bibliophyle - 15/05/2009

@tibi, pai daca cumperi langa un stadion 🙂

10. tibi - 15/05/2009

demeter

bon. am intzeles.
respectul datorat de catre jurnalistii acreditatzi la Casa Alba, MARIEI SALE PRESEDINTELE, este mai presus de insasi esentza democratziei de tip liberal.
Bine si asa.
Numai ca parca n-ar mai trebui sa ne miram de unde se inspira ‘felixii’ autohtoni, cind miauna si latra pe toate canalele tv ceea ce se vede …

11. tibi - 15/05/2009

Teofil

Eu locuiesc – din nefericire – linga stadionul lu’ Steaua lu’ beeeecali 🙂 .

De cumparat, de obicei cumpar de la Cora; ceea ce am facut si astazi, drept e ca am pierdut ceva timp in plus; Da’ nu-i bai ! 😀

Am facut ‘rost’ de o sticloantza de ” COTES.DE.PROVENCE” – rose – pe care ma pregatesc sa-l cinstesc cum se cuvine …

12. bibliophyle - 15/05/2009

@tibi,
Deoarece cunosc parerile, raspund eu. Povestea este cum intrebi intrebarea si de e o faci. Daca doresti informatie sau doresti sa faci o provocatie. Doamna despre care vorbim stia exact adevarul ea doar a dorit sa faca o provocatie si sa-l umileasca pe Obama asa cum a facut-o lui Bush. Un jurnalist trebuie sa se ocupe de stiri si nu de provocatii. Dreptul Presedintelui ACOLO SI AICI sa primeasca sau nu acreditarea unui jurnalist 🙂

13. tibi - 15/05/2009

Teofil

Acum am intzeles si aprob acest soi de comportament la adresa ziaristilor. In felul acesta, nu se mai poate promova provocarea in dauna informarii.

CORECT !

14. bibliophyle - 15/05/2009

@tibi
eu cred cu tarie ca orice poate fi dezbatut, sau criticat cu respect fata de om si de functia in stat, asta este parerea mea in orice parte a globului 🙂

15. demeter - 15/05/2009

Tibi,
Special pentru tine de la noi

16. tibi - 15/05/2009

Teofil

Sigur ca respectul reciproc dintre orice om si orice om ar trebui sa primeze, in pofida oricarei functzii detzinute de indiferent cine la un moment dat, intr-un dialog care se vrea civilizat.

Dar, sa nu idealizam. Peste tot in lume, puterea isi apara privilegiile cu mijloace nu intotdeauna ortodoxe, iar ziaristii isi baga nasul peste tot in pofida oprelistilor.

E un soi de razboi permanent, in care daca la inceputuri ‘cetatzeanul’ era sa zicem oarecum privilegiat, acum nu mai sint tocmai sigur de chestia asta … Presa a devenit chiar un mijloc de dezinformare in masa.

17. bibliophyle - 15/05/2009

@tibi,
pentru asta presa este la pamant. Numai presa „respectabila” mai face bani. Crede-ma. Singurii care castiga in Europa din presa astazi sunt The Economist si Herald Tribune (YHT). si ei CRITICA, dar civilizat si fara atacuri la persoana. 🙂

18. tibi - 15/05/2009

demeter

Nu stiu cum ai reusit dar, ai ‘lovit’ doi dintr-o singura lovitura 🙂

-eu ascult muzica in extaz

-ea priveste imaginile si nu se mai poate satura

Multzumiri pline de gratitudine de la AMINDOI !!! 🙂

19. demeter - 15/05/2009

Tibi,
Cu mare placere pentru amandoi…

20. tibi - 15/05/2009

Teofil

Presa este la pamint, numai daca ii crezi pe domnii ‘presari’ actuali.

Daca nu ii crezi, vei vedea ca presa ‘bulevardiera’, este in plin avint.

Si vei mai constata, faptul ca cel putzin momentan, maria sa publicul nu numai ca se complace dar, chiar incurajeaza acest tip de reflexie a falsei realitatzi.

DE ce ? simplu : pentru ca a fost educat prin precaritatea educatziei, sa se entuziasmeze numai la problemele de suprafatza, de tip OTV. Otevizarea este in maxima expansiune pe toate canalele media.

Si atunci, cum se poate coagula o presa ‘adevarata’ ??? Cine este dispus sa plateasa aceste costuri imense pentru a-i invatza pe oameni sa gindeasca ???

Mai exista citeva productzii media rezonabile : 22 , oarecum Dilema , Observator cultural , Idei in dialog …. Or mai fi altele .
DAr ce tiraje au??? : CONFIDENTZIALE !

21. bibliophyle - 15/05/2009

@tibi, toate pierd bani inafara de poate OTV-istele. In America nu mai stiu ce sa faca, cred ca in cateva luni o sa inceapa falimentele. In special daca Basescu castiga alegerile. Crede-ma ca nu am mila de ei dupa ce l-am citit astazi pe Tapalaga in Hot-News

22. noradamian - 15/05/2009

demeter, bibliophyle, teophyle,

salut!
🙂

23. tibi - 15/05/2009

Teofil

In acest moment, la noi, proprietarii de media baga deliberat bani la greu, fara sa le pese prea tare daca pierd ; ei cistiga timp. Timp in care raptul devine conform legii ‘nejustitziabil’.

Si pina la urma ce pierd ei ??? Banii mostenitzi de la inaintasii lor ???

Neeeeeeeeeeeee !

Banii acumulatzi prin jaf.

Despre Basescu NU discut acum.
Remeber ??? TU ai spus fara politica dimbovitzeana ! 😆

24. noradamian - 15/05/2009

Demeter, alta postare interesanta!
Helen Thomas, o jurnalista putin diferita de ceilalti!
Cat de mare este exigenta in jurnalismul profesionist acolo!

😀

25. noradamian - 15/05/2009

bibliophyle, tibi,

„cainii de pază” ai democratiei de la noi, in cea mai mare parte sunt dulăi sau javre de curte! Musca democratia, nu o apara! 😦

26. bibliophyle - 15/05/2009

@nora, salut. Raspund eu in locul lui Demeter, da exigenta este mai mare dar si acolo ca si aici sunt probleme de „ontologie”. Dupa criza asta vor suprvietui numai cei foarte buni si tabloidele de scandal 🙂 care in SUA nu se ocupa DELOC de politica 😆

27. maya - 15/05/2009

Buna seara si buna sa va fie inima!
😆

28. bibliophyle - 15/05/2009

copii controlati peste vreo ora mailurile voastre 😆

29. bibliophyle - 15/05/2009

@maya, salut ai primit cartea 😆

30. maya - 15/05/2009

La frumoasa si lunga cariera a Helenei Thomas, nu pot sa spun/scriu,
(intr-un fel) decit…….

Sacrifice – Sinead O’Connor

31. maya - 15/05/2009

Theo-Phyl
😆
Servus!

Da si multumesc foarte mult! Trebuie sa recunosc faptul ca inca nu am citit din ea;imi rezerv placerea pentru sfirsitul de saptamina!

32. tibi - 15/05/2009

servus maya

servus nora

Daca nu stiatzi, aflatzi ca de trei minute de cind ma uit la meci, am vazut doua goluri 😀 mari ! Unu’ pentru Rapid, unu’ pentru Steaua 🙂

33. bibliophyle - 15/05/2009

Tibi cat este scorul?

34. maya - 15/05/2009

tibi
😆
Servus!

Fericitule! Te-au asteptat pe tine!
Ma bucur 🙂 ca te bucuri 🙂

35. noradamian - 15/05/2009

maya, servus!

😀

36. maya - 15/05/2009

nora
😆
Servus!

37. noradamian - 15/05/2009

Sinead O’ Connor Sacrifice! Un cantec care-si pastrează farmecul! 🙂

38. tibi - 15/05/2009

Teofil

e doi la unu ! Da’ nu stiu pentru cine ! Ascultam ‘sacrifice’.

TKS maya 🙂

39. noradamian - 15/05/2009

Bocca del Rio
(Lucian Blaga)

„Si ma duc la
Bocca del Rio
Sovăi in drum, ori-
cât as iubi-o

Port inca-n gânduri
mierea , mirajul,
dar fără tine,
rana-i peisajul

Ţara-ntre dealuri,
satul sub lună,
Bocca del Rio,
nu mă adună

Iti amintesti tu
timpul si locul
prinse-ntre ziduri,
zumzetul, scocul?

Iti amintesti tu
verdele, stupii
pe coperise-n
gângur hulubii?

–––––

Din amintire
beau cu nesaţiu
Bocca del Rio,
rana in spatiu.”

(Bocca del Rio, e Gura Râului, un sta frumos din Marginimea Sibiului)

40. maya - 15/05/2009

De la un jurnalist eu astept informatii, NU „aranjamente/permutari/combinatii”!
Iar informatiile sa fie „ambalate” intr-un limbaj elevat/civilizat!

41. noradamian - 15/05/2009

erata:
un sat!! 😀

42. maya - 15/05/2009

tibi
😆

43. noradamian - 15/05/2009

maya,

ei nu ne slujesc pe noi, ca societate!
Ei isi servesc stapanii!
😦

44. tibi - 15/05/2009

O decatzie de la tiberiusa pentru voi totzi

45. tibi - 15/05/2009

offff

dedicatzie 😦

46. bibliophyle - 15/05/2009

Merci tibi, cand o sa sti pentru cine anunta-ma 😆

Eu tin cu Dinamo Huston, cea mai misto echipa din all-american soccer (Major League Soccer.)

http://web.mlsnet.com/t200/index_no_ad.jsp

http://en.wikipedia.org/wiki/Houston_Dynamo

47. maya - 15/05/2009

nora
ei nu ne slujesc pe noi, ca societate!

Aceasta este marea problema;la noi evidenta si din avion,la altii,ambalata frumos si cu funditza pe capac!

48. maya - 15/05/2009

tibi

Multumeste-i te rog, lui tiberiusa 🙂 pentru frumoasa dedicatie

49. tibi - 15/05/2009

nora

„Ţara-ntre dealuri,
satul sub lună,
Bocca del Rio,
nu mă adună”

In schimb, au reusit nemernicii sa obtureze privelistea vazuta dinspre mormintul lui Blaga catre orizontul sau mult iubit … 😦

„Sat al meu ce portzi in nume, sunetele lacrimei” …

50. maya - 15/05/2009

SUFLETE, PRUND DE PACATE

Suflete, prund de pacate,
esti nimic si esti de toate.
Roata stelelor e-n tine
si o lume de jivine.
Esti nimic si esti de toate:
aer, pasari calatoare,
fum si vatra, vremi trecute
si pamanturi viitoare.
Drumul tau nu e-n afara,
caile-s in tine insuti.
Iara cerul tau se naste
ca o lacrima din plansu-ti.

Lucian Blaga

51. noradamian - 15/05/2009

tibi, il ascultai pe John Lennon…
TKS, tiberiusei 🙂

52. maya - 15/05/2009

Eu nu strivesc corola de minuni a lumi – Lucian Blaga

53. noradamian - 15/05/2009

…Iar noaptea, in acelasi loc, ne-or lumina,
lucind din prunduri şi din unde,
comorile-ngropate-n matca râului ceresc.
Murmurul nostru, visul, se va-mpartasi,
din nemurire, printre greierii ce canta….

L.blaga

54. maya - 15/05/2009

nora
🙂
azi m-am gindit la Lucian Blaga;gind la gind cu bucurie!
(pentru intreaga Romanie 😆 )

55. bibliophyle - 15/05/2009

@maya, gata cu linkurile VIDEO, numai 2. te rog!!!!
Poezie cat cuprinde 😆

56. noradamian - 15/05/2009

TKS, maya!

😆

57. bibliophyle - 15/05/2009

mai voi va ganditi si eu scriu. Ati vazut postare despre Cercul de la Sibiu?

58. noradamian - 15/05/2009

tibi,
pana si acolo, in satul lui Blaga, isi facu loc grotescul viziunii nepotului matusii tamara 😦

Dar nu va fi tara asta cum o vrea ciocoimea post comunistă

59. tibi - 15/05/2009

Teofil

Pe nesimtzite, discutzia a alunecat cumva firesc, catre Blaga.
Cercul de la Sibiu, a reprezentat ceva.
O oaza de normalitate.
Din pacate, daca nu ma insel prea tare, nu a avut continuatori.
Oare de ce ?

60. noradamian - 15/05/2009

bibliophyle,
de ce crezi tu ca ne-am amintit de Blaga, de Bocca del Rio, dar si de alti literati si locuri din Sibiu?

😆

61. noradamian - 15/05/2009

Imi place si Radu Stanca! In poezia lui e ceva chiar din spiritul locurilor!

62. tibi - 15/05/2009

Teofil

🙂 gind la gind !

63. bibliophyle - 15/05/2009

439 de ani de puscarie comunista au primit acei oameni impreuna si alti cu care erau prieteni, astazi Huniad a facut socoteala 😦 439 DE ANIi OAMENI BUNI

64. tibi - 15/05/2009

nora

despre distinsul nepot al distinsei matusi, un gind cum nu se poate mai sincer : SIKTIR ! Asta in turceste inseamna ceva de soiul ‘pleaca de aici’ , tradus in romaneste, cam asa : piei si ptiu ! 🙂

65. maya - 15/05/2009

nora

Presa noastra este aservita si nu serveste! Este aservita si „asupreste”.
Si-a pierdut calitatea de „servitor” al cititorului,oricare ar fii acela.

Folosesc termenul de „servitor” cu sensul de a servi!
(in sensul bun al cuvintului).
Numai servindu-i pe ceilalti sintem/devenim liberi!

Numai ca Libertatea este o stare interioara;o ai sau NU o ai!
NU exista cale de mijloc!

Cel mai trist este atunci cind cineva crede ca este Liber,dar de fapt NU este!
Sau pozeaza! Si mai jalnic! 😦

66. maya - 15/05/2009

Theo-Phyl
😆
Stiu ca in loc de numai una ……sint numai doua! Asa ca am gatat!

Salutari lui Huniad!
😆

67. tibi - 15/05/2009

SORRY

dar trebuie sa ma retrag. Ne mai citim si miine.

noapte buna

TUTUROR.

68. bibliophyle - 15/05/2009

@tibi, noapte buna 😆

69. noradamian - 15/05/2009

bibliophyle,

de necrezut ce pedepsiti au fost pentruca gandeau liber si frumos! Si pentruca au creat ceva care le-a supravietuit spre imbogatirea spiritului altor generatii.

70. noradamian - 15/05/2009

tibi, si cu mine gand la gand! 😆

Noapte buna!

71. noradamian - 15/05/2009

maya,

greu de acceptat ca sunt atat de multi cei „prizonieri” ( fara libertate interioara nu pot fi liberi, asa-i) care decid destinul acestei societati. 😦

72. bibliophyle - 15/05/2009

@nora, regimul acela a fost unul criminal. Din nefericire ei sunt inca aici. Ai nostri NU 😦

73. maya - 15/05/2009

tibi
😆
Noapte buna!

74. noradamian - 15/05/2009

maya,

somn usor!

😆

75. maya - 15/05/2009

La cumpãna apelor

Tu esti în varã, eu sunt în varã. In varã pornitã
cãtre sfîrsit, pe muche-amândoi la cumpãna apelor.
Cu gând ducãus – mângâi pãrul pãmântului.
Ne-aplecãm peste stânci, subt albastrul neîmplinit.

Priveste în jos ! Priveste’ndelung, dar sã nu vorbim.
S’ar putea întâmpla sã ne tremure glasul.
Din poarta’nãltimei si pânã’n vale
îmbãtrâneste, ah, cât de repede, apa. Si ceasul.

E mult înapoi ? Atîta e si de-acum înainte
cu toate cã mult mai putin o sã parã.
Ne-ascundem – stins arzând – dupã nãluca de varã.
Ne’nchidem inima dupã nespuse cuvinte.

Poteca de-acum coboarã ca fumul
din jertfa ce nu s-a primit. De-aici luãm iarãsi drumul
spre tãrna si valea trãdate’nmiit
pentr’un cer chemãtor si necucerit.

76. noradamian - 15/05/2009

bibliophyle,
sunt optimista, totusi! De ce?…Nu stiu, dar sunt optimista chiar si cand sunt furioasa!

Nu pot fi altfel 😆

77. maya - 15/05/2009

Lauda suferintei

Atâtia dintre semeni nu prea stiu
ce sã înceapã’n zori cu suferinta.
Ei nu-si dau seama nici spre searã de prilejul
chemat sã’nalte mersul, cunostinta.

Suferinta poate fi întuneric, tãciune în inimã,
pe frunti albastru ger,
pe coapsã ea poate fi pecete arsã cu fier,
în bulgãre de tãrânã
o lacrimã sau sâmbure de cer.

Nu mai calcã pe pãmânt
cine calcã’n suferintã.
Ea schimbã la fatã argila, o schimbã în duh
ce poate fi pipãit, duios, cu stiintã.

Tatã, carele esti si vei fi,
nu ne despoia, nu ne sãrãci,
nu alunga de pe tãrâmuri orice suferintã.
Alungã pe aceea doar care destramã,
dar nu pe-aceea care întãreste
fiinta’ntru fiintã.

Fã ca semenii nostri,
de la oameni la albine,
de la’nvingãtori la biruiti,
de la’ncoronati la rãstigniti, sã ia aminte
cã existã pretutindeni si aceastã suferintã,
pânã astãzi si de-acum înainte
singura legãturã între noi si tine.

78. maya - 15/05/2009

nora
😆
Noapte buna!

79. bibliophyle - 15/05/2009

@nora, si eu sunt la fel de optimist. Musai sa fim optimisti 😆

80. noradamian - 15/05/2009

frumoase stihuri! merg la inima, maya!

vise placute!

😀

81. noradamian - 15/05/2009

demeter, bibliophyle,

o zi placuta!

😀

82. maya - 15/05/2009

Theo-Phyl
😆

„Fitzele’ orare ne trimit la „nani,nani”!
O zi buna si frumoasa in continuare! 🙂

83. maya - 15/05/2009

Ingerasii sa va aiba in paza! 🙂

84. bibliophyle - 15/05/2009

@noapte buna la toata lumea care se duce la culcusala, controlati cutiile postale 😆

85. maya - 15/05/2009

demeter
😆
O zi buna si frumoasa in continuare! 🙂

86. maya - 15/05/2009

😆
Kutia Shakira!

87. bibliophyle - 15/05/2009

@maya, ham, ham 😆

88. maya - 15/05/2009

Theo-Phyl

Tocmai ce a „aterizat” din NY – B3! 😆
Multumesc!

89. bibliophyle - 15/05/2009

maya, 😆

90. maya - 15/05/2009

Theo-Phyl
😆

Toate cele bune!
P-aici, Mos Ene,
e la gene! 🙂

91. bibliophyle - 15/05/2009

@maya, noapte buna si somn usor 😆

92. bibliophyle - 16/05/2009

@all, buna seara Postare Noua 😆


Sorry comments are closed for this entry

%d blogeri au apreciat asta: