jump to navigation

O carte Grea: Apocalipsa Sf. Ioan Teologul. 02/03/2009

Posted by Theophyle in 1, Carte Antica, Carte Biblica.
Tags: , , , , , ,
trackback

Apocalipsa Sf. Ioan Teologul, asa cum se numeste in Biblia BOR, se mai numeste si “Cartea Revelatiei” sau “Revelatia Sf. Ioan”. In cel mai vechi text cunoscut al Noului Testament, se numeste “Apocalipsa lui Ioan”.(Apokálypsis Iōánnou). Apocalipsa este ultima carte in NT, si este definita mai de toata “lumea teologica” drept o carte extrem de grea care contrazice si continutul si caracterul Noului Testament. Daca Noul Testament difera de cel Vechi cu ceva este in diferenta de tonalitate si de caracter pe care-l asuma Divinitatea. La ce ma refer? In primul rand Vechiul Testament are un insemn conflictual intre Divinitate si poporul ales.  Evreii incalca regurile, Dumnezeu ii pedepseste. Noul Testament este o poveste a jertfei, a iertari si a unui nou juramant (covenant). Cartile Noului Testament sunt pilduitoare, pline de blandete si intelepciune, si deodata, bang! Apocalipsa lui Ioan. Trebuie sa subliniez spusele unor mari teologi, intemeietori doctrinari cu milioane de adepti. Martin Luther a considerat Apocalipsa lui Ioan drept ne-Apostolica si nici profetica, si a inclus-o in Antilegomena , Calvin nu a scris niciodata nimic despre aceasta carte desi a analizat pe larg toate cartile Bibliei. Sf. Grigore Teologul (Sf. Grigore din Nazianz) si alte mari figuri ale biserici de Est au fost total impotriva includeri acestei carti in canonul Noului Testament. Mai mult, Biblia Bibliilor Ortodoxe a Peshitta, Biblia  Aramaica care este cea mai veche si mai apropiata la originalul Noului Testament nu o contine. 

4horse-small1

Cercetatori moderni au reusit sa ajunga la concluzia ca Ioan din Patamos nu pate fi nici Ioan Apostolul si nici Ioan Evanghelistul si Apocalipsa din punct de vedere lingvistic nu poate avea acelasi autor ca Evanghelia (lui Ioan) si nici cu Epistolele lui Ioan. “Apocalipsa”  a fost scrisa de un autor care cunostea Greaca vulgara, insa fara o cunoastere aprofundata (intelectuala). Limba folosita este rudimenta, bazata pe un vocabular sarac si neinitiat in scrierile clasice ale vremi, exact opus cu limba eleganta (aproape) ilustra folosita in Evanghelie (lui Ioan) si in special in Epistole. 

La fel ca ilustri mei inaintasi nu am nici eu pornirea de a analiza cartea din punct de vedere literar, in primul rand pentru ca este o carte Biblica, si respectul credincios ma obliga la o anumita decenta chiar daca lucrurile sunt asa cum sunt. In orice caz adopt cu modestie parerile parintilor biserici,  Clement din Alexandria,  Origen, Metodiu, Ciprian care au respins cartea din motive doctrinare pe care le asum si eu  si  Eusebiu (315 d.Hr) care a vazaut in apocalipsa o carte “tendentioasa” (spurious) fara valore. Carte a fost scrisa intre ani 65-96 d.Hr. Parerea mea personala dateaza carte intre 95-96 d.Hr in timpul Imparatului Roman Domitian, vestit pentru prigonirea Crestinilor.

apoc-small

Referitor la dezbaterea carti, exista trei opinii diferite:  (a) opinia  Preterita (vezi Dex), care vede profetiile intr-un trecut, datand continutul profetiei in deceniile formative le crestinismului, in timpul prigoanei Romane;  (b) opinia Historicista  care poate fi  si atribuita curentului Crestin escatologic, curent care se ocupa cu doctrinele legate de “sfarsitul lumi” si cu care nu prea am multe in comun,  si (c) Opinia Futurista care este de parere ca aceasta Apocalipsa ne asteapta undeva in viitor.

Biserica Orodoxa, in general recunoaste cartea drept canonica, dar nu de citit in timpul slujbelor religioase. De fapt cartea este citita (uneori) in Sambata Invieri. In ultimul timp Biserica Catolica si-a revizuit pozitiile initiale, si interesatii pot citi despre parerea pe care o are Papei Benedict al-XVI.

Un ultim cuvant la final. Preotii care se folosesc de “Apocalipsa Sf. Ioan Teologul” pentru a instrumenta chestiuni religioase si laice nu pot fi numiti pastori ai turmei ci lupi in turma. Despre politicieni  care s-au comportat saptamana trecuta in felul in care s-au comportat numai cuvinte de blam si de dispret, Ei sunt cea ce au fost intodeauna, inculti populisti si prosti.

Pentru o completare vezi pe Theo-Phyl postarea:  Ignoranta: De fapt nu este 666 ci 616

Comentarii

1. noradamian - 03/03/2009

bibliophyle,

frumos spuneai ca „noi avem nevoie de Dumnezeu, nu El de noi”.Faptul că ne-a creat, înseamnă, o nevoie a Creatorului, fireşte alta decat a creatiei sale. Întalnirea lor petrecandu-se în iubirea AGAPE.
Plecand de aici cred ca Biblia, ca suport scris al acestei relatii, s-a nascut dintr-un fel de colaborare, mai importanta fiind ceea ce se numeste deobicei „revelatia divina”. Cum, cat, in ce fel, s-au materializat cuvintele este o enigma in parte dezlegata prin cercetarea mersului religiei/religiilor in timpul istoric

2. noradamian - 03/03/2009

De aceea nu sunt convinsa ca a fost o greseala introducerea Apocalipsei Trebuie sa aiba si ea un rost, chiar daca e pricina de controversa intre biserici.

Cu simbolismul ei atat de aparte şi Cartea lui Daniel pare-se a avea legatura cu unele lucruri din Apocalipsa.

Impresia mea e ca se urmareste un fir proorocitor de-alungul istoriei.
Nedumerirea, de ce trebuiau sa fie atat de ermetice din moment ce e bine sa fie stiute de cat mai multi?

Profetul cel mai pretuit de mine este Isaia.

3. bibliophyle - 03/03/2009

Nora,
in mare, Biblia este o relatare a „presei” despre relatiile Dumnezeu-Omenire. Relatarea este atat de umana incat poti vedea exact ca in ziarele de astazi mai mult de o parere despre un eveniment specific. Exemplul este Leviticul versus Deuteronomul sau Cartile Regilor versus Cartile Cronicelor. Ar fi foarte interesant sa vedem „dreptul la raspuns”, sau pote cine stie Dumnezeu si-l asuma prin fapte. 🙂

4. noradamian - 03/03/2009

16.58!

5. bibliophyle - 03/03/2009

Nora,

Adevarat este o preluare de motive din Daniel 7:8,8:9, dar majoritar este vorba Esenianul Ioan Botezatorul cap. 4 – 22, und se vosbeste de „mielul Domnului” 🙂

6. noradamian - 03/03/2009

bibliophyle,

natura insasi pare atat de imperfecta, chiar cand afirmam contrarul!
Ma gandesc ca e o opera de arta, de inginerie, dincolo de priceperea noastra. Ca daca ar fi fost dupa standardele ingineresti poate si artistice, globul pamantesc ar fi fost perfect rotund, totul ar fi incaput in ecuatii rezolvabile si asa mai departe!
Aparenta de „asta e materialul pe care-l aveti la dispozitie, descurcati-va”,
poate sa duca cu gandul la existenta unei dezordini, imprecizii, tocmai pe placul materialismului-ateist.

7. noradamian - 03/03/2009

completez:
” ca daca ar fi fost dupa standardele pamantesti”…

da, din Ioan Botezătorul, asa este! 🙂

8. bibliophyle - 03/03/2009

nora,
cartea nu-mi place de loc, este in fondul ei destul de departe de doctrine Crestine cunoscute. Nu-mi place in special pentru ca incepe cu o relatare specifica, ca si cum ar fi revelatia Mantuitorului, lucru absolut imposibil daca ne uitam la evanghelii si la continutul lor. Eu prefer sa o las deoparte. Referinta mea este un raspuns la stupiditatea unei minoritati analfabete formata din uni preoti si uni credinciosi. Asa cum am spus ei nu pastoresc turma ei sunt lupii din turma 😦

9. noradamian - 03/03/2009

Asta da! Cel mai ciudat e faptul ca folosesc Apocalipsa in scopuri obscure, desi in ortodoxia crestina, cel putin , capitolul asta nu prea e luat in considerare, daca stiu bine.

10. bibliophyle - 03/03/2009

nora,
si aici ai dreptate, Revelatia nu face parte din liturgia bisericeasca in Ortodoxia Romana. Cartea este citita numai in Sambta Invierii si numai de anumiti prelati. Eu personal cred ca nu este de citit de loc. 🙂

11. noradamian - 03/03/2009

bibliophyle,

tot grea ramane cartea 🙂
Dar ai trezit interesul asupra ei si poate se va mai deslusi ceva.

🙂

12. bibliophyle - 03/03/2009

Doamne ajuta Nora 😆

13. razvan - 18/03/2009

Poate va va pune pe ganduri umila si smerita mea interpretare dupa cateva pasaje din Apocalipsa lui Ioan.Poate fi un scenariu plauzibil.

APOCALIPSA( pasaje )
INTERPRETARE – PREVIZIUNI

1. Fiara pe care ai văzut-o era şi nu este şi va să se ridice din adânc şi să meargă spre pieire. Şi se vor mira cei ce locuiesc pe pământ ale căror nume nu sunt scrise de la întemeierea lumii în cartea vieţii, văzând pe fiară că era şi nu este, dar se va arăta – GRUPUL G7.

ARGUMENTE :

Aici trebuie minte care are înţelepciune. Cele şapte capete sunt şapte munţi – GRUPUL CELOR 7 TARI INDUSTRIALIZATE – deasupra cărora şade femeia – UNIUNEA EUROPEANA.

2. Dar sunt şi şapte împăraţi: cinci au căzut, unul mai este, celălalt încă nu a venit, iar când va veni are de stat puţină vreme.

CEI 7 IMPARATI SUNT CEI SAPTE PRIM MINISTRII AI CELOR 7 TARI INDUSTRIALIZATE : Germania, Canada, SUA, Franta, Marea Britanie, Italia si Japonia).

3. Cinci tari au cazut din cauza crizei financiare din America si Europa: Germania, SUA, Franta, Marea Britanie si Italia.” Unul mai este”: Canada nu a fost afectata de criza financiara.”Celalalt inca nu a venit, iar când va veni are de stat puţină vreme ».Este vorba de Japonia care inca nu a ajutat financiar America si Europa, dar care va ajuta, insa va fi exclusa din planul globalizarii, va fi inlaturata, va sta putina vreme.

Ministrii economiei si finantelor ai tarilor G7 au declarat ca “s-au angajat sa ia masuri decisive si sa se foloseasca de toate mijloacele disponibile” pentru a face fata crizei financiare si au anuntat un plan in cinci puncte pentru pentru a scoate economia mondiala din criza, anunta BBC. Ministrii economiei si finantelor si guvernatorii bancilor centrale din tarile G7 s-au reunit vineri, la Washington, in plina accelerare a crizei care face ravagii pe pietele financiare din intreaga lume.

Dupa inchiderea burselor, Grupul celor 7 a declarat ca este nevoie de adoptarea unor “masuri urgente” pentru a stabiliza sistemul financiar din intreaga lume. Reprezentantii G7 au precizat ca analizeaza diverse mijloace pentru a preveni falimentul celor mai importante institutii financiare si au asigurat ca bancile pot atrage capital si din surse publice, si din surse private.

La intalnirea din capitala americana au participat ministrii economiei si finantelor si guvernatorii bancilor centrale din tarile G7 (Germania, Canada, SUA, Franta, Marea Britanie, Italia si Japonia).

Japonia va propune G7 crearea unui fond de urgenta de circa 200 miliarde de dolari (146 miliarde de euro) pentru a imprumuta tarile mici afectate de criza financiara mondiala, scrie vineri presa japoneza citata de AFP.
SURSA: EXTRAS DIN HOTNEWS.RO

4. Şi fiara care era şi nu mai este – este al optulea împărat şi este dintre cei şapte şi merge spre pieire.

AL OPTULEA IMPARAT ESTE RUSIA CARE S-A ALATURAT GRUPULUI G7.

“Intrunirea ministrilor de finante si a guvernatorilor bancilor centrale din grupul G7 plus Rusia a dus la crearea unui plan de actiune pentru stabilizarea pietelor financiare. Stategia prezentata publicului, structurata in cinci puncte majore, nu a oferit insa si detalii asupra modului de implementare ».
SURSA : EXTRAS ARTICOL – ALEXANDRA POPA – http://WWW.CONSO.RO

5. Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împăraţi, care încă n-au luat împărăţia, dar care vor lua stăpânire de împăraţi, un ceas, împreună cu fiara.

Dupa umila mea parere, cei zece imparati sunt urmatoarele state : Germania, Canada, SUA, Franta, Marea Britanie, Italia, Japonia, Rusia, China si Vatican.

6. Aceştia au un singur cuget şi puterea şi stăpânirea lor o dau fiarei – grupului G7si Uniunii Europene.

7. Ei vor porni război împotriva Mielului, dar Mielul îi va birui, pentru că este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor şi vor birui şi cei împreună cu El – chemaţi şi aleşi şi credincioşi.

Urmarile crizei financiare vor fi devastatoare.Oamenii vor declansa revolte ne mai intalnite impotriva guvernelor tarilor mentionate, datorita crizei financiare profunde din intreaga lume.Acesti oameni sunt cei care au participat la sustinerea guvernelor si care au profitat de toate bogatiile fiarei, cei care au acceptat semnul fiarei( microcipul de identificare ).Prabusirea sistemului financiar mondial va conduce la disparitia banilor si iminenta implantare a oamenilor cu microcipul de identificare(sclavie).Cei care nu vor accepta semnul sunt alesii mielului – Isus Cristos – si armatele tarilor implicate in acest dezastru planetar, in cele din urma vor porni razboi impotriva acestora, deci, implicit impotriva lui Isus Cristos – fiul lui Dumnezeu.Se va declansa, in cele din urma, cel de-al 3-lea razboi mondial care va fi si ultimul.Isus Cristos impreuna cu cei alesi vor invinge coalitia fiarei, indiferent de forta acesteia care este insignifianta fata de forta lui Dumnezeu.

8. Şi mi-a zis: Apele pe care le-ai văzut şi deasupra cărora şade desfrânata, sunt popoare şi gloate şi neamuri şi limbi.

Acest paragraf din Apocalipsa descrie ceea ce am mentionat mai sus: Multimea de oameni din intreaga Europa va declansa revolta( mentionez ca in Europa se vor declansa mari revolte populare).

9. Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut şi fiara vor urî pe desfrânată şi o vor face pustie şi goală şi carnea ei o vor mânca şi pe ea o vor arde în foc.

Cele zece state – Germania, Canada, SUA, Franta, Marea Britanie, Italia, Japonia, Rusia, China si Vatican – nu vor mai ajuta financiar Europa, datorita revoltelor populare foarte puternice si in cele din urma, continentul european va fi distrus.Orasele mari din Europa vor arde si vor fi pustiite de furia multimii.

10. Căci Dumnezeu a pus în inimile lor să facă voia Lui şi să se întâlnească într-un gând şi să dea fiarei împărăţia lor, până se vor împlini cuvintele lui Dumnezeu.

Cei care conduc aceasta lume nu realizeaza nici acum in al 12 – lea ceas ca indeplinesc voia lui Dumnezeu si se indreapta spre pierzanie.

11. Iar femeia pe care ai văzut-o este cetatea cea mare care are stăpânire peste împăraţii pământului.

Femeia, asa cum am aratat mai sus reprezinta UNIUNEA EUROPEANA care stapaneste toti sefii de state si de guverne din intreaga lume.

12. Şi a strigat cu glas puternic şi a zis: A căzut! A căzut Babilonul cel mare şi a ajuns locaş demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, şi închisoare tuturor păsărilor spurcate şi urâte.

13. Pentru că din vinul aprinderii desfrânării ei au băut toate neamurile şi împăraţii pământului s-au desfrânat cu ea şi neguţătorii lumii din mulţimea desfătărilor ei s-au îmbogăţit.

INTR-ADEVAR, IN URMA REVOLTELOR POPULARE, UNIUNEA EUROPEANA SE VA PRABUSI DATORITA FAPTULUI CA TOTI BOGATII – BANCHERI, SEFI DE STATE, SEFI DE CORPORATII MULTINATIONALE, FRANCMASONI, SIONISTI – TOTI S-AU IMBOGATIT PE SEAMA POPOARELOR PE CARE LE-AU ASUPRIT SI LE-AU TINUT IN STADIUL DE SCLAVAGISM, DIN CELE MAI VECHI TIMPURI SI PANA IN PREZENT.

14. Şi am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieşiţi din ea, poporul meu, ca să nu vă faceţi părtaşi la păcatele ei şi să nu fiţi loviţi de pedepsele sortite ei;

15. Fiindcă păcatele ei au ajuns până la cer şi Dumnezeu Şi-a adus aminte de nedreptăţile ei.

DUMNEZEU II AVERTIZEAZA PE CEI CREDINCIOSI INTRU ISUS CRISTOS, FIUL LUI DUMNEZEU, PE CEI CARE NU VOR ACCEPTA SEMNUL FIAREI(MICROCIPUL), SA NU SE FACA PARTASI LA PACATELE SAVARSITE DE CEI CARE AU ACCEPTAT SEMNUL SI CARE AU PROFITAT IMPREUNA CU CEI BOGATI LA DESFRAU SI LACOMIE. SA NU SE ALATURE LA REVOLTELE CARE VOR AVEA LOC( CACI REVOLTELE VOR FI DECLANSATE DE CATRE CEI CARE AU ACCEPTAT ACEASTA SITUATIE, CARE AU AVUT DE PROFITAT DE PE URMA CELOR BOGATI PRIN FUNCTII, PRIVILEGII SI BOGATII SI PE CARE, IN CELE DIN URMA, LE-AU PIERDUT DATORITA CRIZEI FINANCIARE).DE NOI CEI SARACI CARE NU AM FOST PARTASI LA INFAPTUIREA ACESTUI DEZASTRU, DUMNEZEUL ARE GRIJA PRIN SIMPLUL FAPT CA, NU AM DEVENIT SCLAVII FIAREI SI NU AM ACCEPTAT SEMNUL EI(MICROCIPUL).DE ACEEA, VA SFATUIESC SA NU VA IMPLICATI IN REVOLTELE CARE VOR AVEA LOC CURAND IN INTREAGA EUROPA.

16. Daţi-i înapoi, precum v-a dat şi ea şi, după faptele ei, cu măsură îndoită, îndoit măsuraţi-i; în paharul în care v-a turnat, turnaţi-i de două ori.

DUMNEZEUL NE SFATUIESTE SA-I DAM EUROPEI CEEA CE NE-A DAT SI EA : SARACIE, HAOS, CRIME, DESFRANARE SI MULTE ALTE PACATE.SA-I DAM CHIAR INDOIT.ACEASTA INSEAMNA SA-I LASAM PE CEI BOGATI SA DEVINA SI EI DE DOUA ORI MAI SARACI DECAT NOI.SA-I LASAM PE TOTI ACEIA CARE AU SAVARSIT ACESTE FAPTE SA DEVINA DE DOUA ORI MAI DESFRANATI, CRIMINALI, IDOLATRII.SA NU PARTCIPAM ALATURI DE ACESTIA LA REVOLTELE CARE VOR AVEA LOC CHIAR DACA VOM AVEA MULT DE SUFERIT.SA NE INTARIM IN CREDINTA.DUMNEZEU VA AVEA GRIJA DE NOI SI NE VA OCROTI.VOM AVEA VIATA VESNICA ALATURI DE DUMNEZEU SI FIUL SAU ISUS CRISTOS.

17. Pe cât s-a mărit pe sine şi a fost în desfătări, tot pe atâta daţi-i chin şi plângere. Fiindcă în inima ei zice: Şed ca împărăteasă şi văduvă nu sunt şi jale nu voi vedea nicidecum!

EUROPA, IMPREUNA CU SEFII DE STATE, CU CEI BOGATI SI TOTI CEI CARE I-AU ACEPTAT PE ACESTIA, AU FOST AROGANTI, S-AU CREZUT DUMNEZEI INVINCIBILI, S-AU DEDAT LA DESFATARI SI LACOMIE DE BOGATII, NE-AU PRIGONIT PE NOI CEI SARACI SI CREDINCIOSI IN ISUS CRISTOS.DUMNEZEU NE SFATUIESTE SA-I LASAM SA SE DISTRUGA, SA SE CHINUIE LA FEL CUM NE-AU CHINUIT SI EI.SA-I LASAM SA-SI PLANGA PROPRIILE LOR FAPTE.BOGATII LUMII SI AI EUROPEI NU AU VAZUT SAU NU AU VRUT SA VADA BATJOCURA LA CARE NE-AU SUPUS.

18. Pentru aceea într-o singură zi vor veni pedepsele peste ea: moarte şi tânguire şi foamete şi focul va arde-o de tot, căci puternic este Domnul Dumnezeu, Cel ce o judecă.

PRIN VOIA LUI DUMNEZEU, TOTUL SE VA IMPLINI FOARTE RAPID.REVOLTELE POPULARE VOR FI INECATE IN SANGE DE CATRE ARMATELE FIAREI PENTRU APARAREA PRIVILEGIILOR CELOR BOGATI.EUROPA VA ARDE LA PROPRIU DE FURIA OARBA A CELOR NECREDINCIOSI IN ISUS.

19. Iar împăraţii pământului, care s-au desfrânat cu ea şi s-au dezmierdat cu ea, se vor jeli şi se vor bate în piept pentru ea, când vor vedea fumul focului în care arde,

Stând departe de frica chipurilor ei, şi zicând: Vai! Vai! Cetatea cea mare, Babilonul, cetatea cea tare, că într-un ceas a venit judecata ta!

BOGATII STATELOR LUMII CARE S-AU IMBOGATIT DE PE URMA RESURSELOR EUROPEI VOR REGRETA ENORM DISTRUGERILE PE CARE EI INSISI LE-AU DECLANSAT.

20. Şi neguţătorii lumii plâng şi se tânguiesc asupra ei, căci nimeni nu mai cumpără marfa lor,

Marfă de aur şi de argint, pietre preţioase şi mărgăritare, vison şi porfiră, mătase şi stofă stacojie, tot felul de lemn bine mirositor şi tot felul de lucruri de fildeş, de lemn de mare preţ şi marfă de aramă şi de fier şi de marmură,

Şi scorţişoară şi balsam şi mirodenii şi mir şi tămâie şi vin şi untdelemn şi făină de grâu curat şi grâu şi vite şi oi şi cai şi căruţe şi trupuri şi suflete de oameni.

Şi roadele cele dorite de sufletul tău s-au dus de la tine şi toate cele grase şi strălucite au pierit de la tine şi niciodată nu le vor mai găsi.

Iar neguţătorii de aceste lucruri, care s-au îmbogăţit de pe urma ei, vor sta departe, de frica chinurilor ei, plângând şi tânguindu-se,

Şi zicând: Vai! Vai! Cetatea cea mare, cea înveşmântată în vison şi în porfiră şi în stofă stacojie şi împodobită cu aur şi cu pietre scumpe şi cu mărgăritare! Că într-un ceas s-a pustiit atâta bogăţie!

Şi toţi cârmacii şi toţi cei ce plutesc pe mare şi corăbierii şi toţi câţi lucrează pe mare stăteau departe,

Şi strigau, uitându-se la fumul focului în care ardea, zicând: Care cetate era asemenea cu cetatea cea mare!

Şi îşi puneau ţărână pe capetele lor şi strigau plângând şi tânguindu-se şi zicând: Vai! Vai! Cetatea cea mare, în care s-au îmbogăţit din comorile ei toţi cei ce ţin corăbii pe mare, că într-un ceas s-a pustiit!

IN URMA ACESTOR REVOLTE POPULARE SI A RAZBOIULUI CARE SE VA DECLANSA, EUROPA VA FI PARJOLITA.TOTI CEI CARE S-AU IMBOGATIT DE PE URMA RESURSELOR EUROPEI, A BOGATIILOR EI, TOTI BANCHERII, COMERCIANTII, INDUSTRIASII CARE AU FACUT AVERI INCOMENSURABILE, FARA SA REDISTRIBUIE ACEASTA BOGATIE IN MOD ECHITABIL TUTUROR OAMENILOR PE CARE I-AU TRANSFORMAT IN SCLAVI, SE VOR TANGUI DIN CAUZA PIERDERII ACESTOR BOGATII SI SE VOR TINE DEPARTE DE ACESTE EVENIMENTE.VOR ASISTA CU UIMIRE LA DISTRUGEREA SI PUSTIIREA EUROPEI.

21. Veseleşte-te de ea, cerule şi voi sfinţilor, şi voi apostolilor, şi voi proorocilor, pentru că Dumnezeu a pronunţat judecata voastră asupra ei.

TOTI OAMENII CREDINCIOSI IN ISUS CRISTOS, TOTI APOSTOLII, SFINTII SI PROROCII LUI DUMNEZEU VOR FI RAZBUNATI PRIN ACEASTA DREAPTA JUDECATA.

22. Şi glasul celor ce cântă din chitară şi din gură şi din flaut şi din trâmbiţă nu se va mai auzi de acum în tine şi nici un meşteşugar de orice fel de meşteşug nu se va mai afla în tine şi huruit de mori nu se va mai auzi în tine niciodată!

Şi niciodată lumina de lampă nu se va mai ivi în tine; şi glasul de mire şi mireasă nu se vor mai auzi în tine niciodată, pentru că neguţătorii tăi erau stăpânitorii lumii şi pentru că toate neamurile s-au rătăcit cu fermecătoria ta.

Şi s-a găsit în ea sânge de prooroci şi de sfinţi şi sângele tuturor celor înjunghiaţi pe pământ.

IN EUROPA, DATORITA REVOLTELOR POPULARE SI A RAZBOIULUI DEVASTATOR, TOTUL VA FI DISTRUS SI PARJOLIT.NIMENI NU VA MAI PRODUCE SI VA VINDE, BOGATII LUMII VOR DISPAREA, NU VOR MAI EXISTA ASUPRITI SI ASUPRITORI.

SA NE BUCURAM NOI CEI CREDINCIOSI IN ISUS CRISTOS, CACI DREAPTA VA FI JUDECATA LUI DUMNEZEU PENTRU CEI CARE AU LUAT IN BATJOCURA NUMELE DOMNULUI.

14. bibliophyle - 18/03/2009

@razvan,
dupa cum vezi daca ai citit postarea mea nu sunt de acord cu interpretarea ta. Nu ti-am cenzurat postarea pentru ca sunt impotriva orcarei cenzuri si de orice fel in special sunt impotriva cenzurari mesajelor religioase. Te rog insa in viitor postari mai scurte si daca se poate printr-un dialog care ne poate convinge, tu pe noi sau noi pe tine, bine ? 😆

15. razvan - 19/03/2009

Multumesc.Te rog sa ma luminezi daca gresesc si sa mi dai interpretarea ta la aceste pasaje din Apocalipsa.Daca gresesc, Dumnezeu ma va pedepsi pentru minciunile mele.

16. bibliophyle - 19/03/2009

@razvan buna dimineata,
Dumnezeu nu pedepseste pentru gand, si uneori El in buntatea lui infinita ne iarta si faptele.

Parusia ne va lumina pe toti si toti vom fi judecati dupa faptele noatre. Ortodoxia nu se refera la revelatia Sfintului Ioan in adunarile obstesti, tocmai pentru ca noi putem gresi in interpretarea ei, asa cum am spus in titlu cartea este grea si nu noi avem cum sa o deslusim. Spera si tu ca noi totii la o izbavire in zilele noastre 🙂

17. Adrian - 21/03/2009

Nici eu nu cred ca un episcop poate sa scrie ceva mai bun decat compunerile pe care le scria in clasa a doua. Asa ca aveti tot dreptul sa credeti ca Ioan Teologul la 100 de ani avea aceiasi pana sau penita ca la 30 de ani.

18. bibliophyle - 21/03/2009

@adrian,
nici un teolog serios din lume nu crede acest lucru. Din nici un punct de vedere lucrul nu pate fi fezabil 🙂

o seara buna, multzumesc pt vizita

19. bibliophyle - 21/03/2009

@razvan,
cred ca ma terminat discutia in acest subiect, cu respect inchid subiectul la postari.

O seara buna si linistita


Sorry comments are closed for this entry

%d blogeri au apreciat: